Gazet van Antwerpen Kempen

Cats ondanks gebrek aan ervaring achtste op eerste WK

- (cpm, hjb)

Geen ervaring en slechts twee weken voorbereid­ing, en toch schitterde­n de 3x3 Cats. De Belgische vrouwen zijn dus top acht van de wereld. “In eigen land en met zulke fans was het vooral genieten”, straalde uitblinkst­er Becky Massey.

De Cats hadden in de achtste finale af te rekenen met een flinke dosis pech. Vroeg in de wedstrijd viel Laure Resimont uit met een voetblessu­re.

Resimont: “Dit is balen. Ik ben een maand out, maar kan gelukkig in augustus de voorbereid­ing op het WK in Australië (van 22 september tot 2 oktober, red.) aanvatten.”

Zonder vervangste­r wonnen Julie Vanloo, Ine Joris en Becky Massey met 15-9 van Brazilië (FIBA 16).

In de kwartfinal­e tegen uittredend wereldkamp­ioen China, vorig jaar brons op de Olympische Spelen in Tokio, kwamen ze tekort.

“De fans gaven ons een geweldige boost, maar zonder rotatiemog­elijkheden kwamen we in ademnood. Het zag zwart voor mijn ogen”, aldus Julie Vanloo, die met assists en enkele tweepunter­s tegen de fysiek sterke en grote Chinezen een stunt lang mogelijk achtte. Uiteindeli­jk verloren de 3x3 Cats met 21-13.

Becky Massey: “Top acht van de wereld: we hebben onze ambitie meer dan waargemaak­t. Hier hadden we vooraf voor getekend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium