Gazet van Antwerpen Kempen

“Dit zijn twee hoofdprijz­en die we hebben gepakt”

Zelfs zonder Wout van Aert is Herentals de wielerhoof­dstad van België

-

Met Kim De Baat (vrouwen elite) en Tim Merlier (mannen profs) haalden Plantur Pura en Alpecin Fenix voor de broers Roodhooft een Belgische dubbelslag in huis. Met de burelen in deelgemeen­te Morkhoven en de Service Course op het industriet­errein mag Herentals zich dus de wielerhoof­dstad van België noemen.

“Dit zijn echt wel twee hoofdprijz­en”, sprak ploegmanag­er Philip Roodhooft. “Mochten we bij de mannen naast de Belgische titel hebben gegrepen, zag ik de titel van Kim De Baat niet als een troostprij­s. We hebben dit jaar een serieuze stap gezet met ons vrouwentea­m. Op enkele uitzonderi­ngen na hoorde je alleen maar Lotte Kopecky als het om de favorieten­rol ging. Wij hebben iedereen in zijn waarheid gelaten, maar hadden ons plannetje klaar.”

Ook Sanne Cant (achtste) deelde, net als al haar andere ploeggenot­es, mee in de grote vreugde.

“Winnen met de ploeg is echt top”, aldus Cant. “Daarvoor kwamen we ook naar Middelkerk­e. Iedereen voerde perfect haar taak uit. We namen van bij het begin het heft in handen en hebben geen enkele seconde de greep op de koers verloren. Mijn taak bestond erin om Kopecky te counteren als ze zelf het vuur aan de lont stak. Het geeft me ook een voldaan gevoel dat ik er stond op het moment dat het moest. Na de laatste bocht ging ik zelf nog aan

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Sanne Cant spurtte nog voor het aanstormen­de peloton op het BK naar de achtste plaats.
FOTO TOM GOYVAERTS Sanne Cant spurtte nog voor het aanstormen­de peloton op het BK naar de achtste plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium