Gazet van Antwerpen Kempen

”Ik weet eigenlijk niet wat ik ervan moet denken”

- Lver)

voor het geval het vooraan moest stilvallen, maar dat bleek dus niet nodig.”

Tot daar deel één van het dubbele feest. Met Tim Merlier konden de overgeblev­en champagnef­lessen ook ontkurkt worden. Al hadden wij als Kempense wielerlief­hebbers natuurlijk Wout van Aert graag de kans gegund om zijn titel te verlengen.

“Ik heb de spurt niet van dichtbij kunnen meemaken”, foeterde Senne Leysen, de ploegmaat van

Merlier. “Ik zat in twintigste positie toen ik op zeven kilometer van de meet lek reed. Ik kan je verzekeren dat ik op dat moment volledig zot werd. Bij het passeren van de rode vod hoorde ik in het oortje dat Tim kampioen was. Opnieuw werd ik zot, maar nu van blijdschap.” (lacht)

En zo was het dus groot feest in Noorderwij­k, waar naast de burelen van beide wielerteam­s ook nog Steff Cras, Sanne Cant, Vincent Van Hemelen en Jarne Van

Grieken gehuisvest zijn. Stuk voor stuk sterke profs en beloften. Zoals Lille zich destijds op de kaart zette bij het veldrijden, doet deze Herentalse deelgemeen­te dat nu op de weg. En met Van Aert als inwoner en ook nog eens de Service Course van Lotto Soudal op het industriet­errein doet de Keizersted­e zelf ook nog eens zijn wielernaam alle eer aan. Dit zal Keizer Rik Van Looy zeker plezieren.

LIEVEN VERHEYEN

Met een achtste plaats voor Dries Van Gestel en een tiende voor Daan Soete eindigden twee Kempense profs in de top tien bij de mannen. Julian Mertens kwam zelfs heel dicht bij het podium. Samen met Remco Evenepoel, Sepp Van Marcke en Jasper Stuyven reed hij tot een drietal kilometer van het einde voor het peloton uit.

“Ik weet niet wat ik ervan moet denken”, zei Van Gestel. “De ene keer legden ze het blok erop, om dan even later fel tekeer te gaan en nadien weer de benen stil te houden. Ik ondernam ook meerdere pogingen om weg te rijden; maar het draaide nooit echt rond.”

De Arendonken­aar beleefde een atypische dag. Daar waar hij normaal met een resem ploegmaats in de ploegbus arriveert, stond hij nu als enige renner van TotalEnerg­ies aan de start.

“Dat heb je als je voor een buitenland­se ploeg uitkomt. Gelukkig mocht mijn fiets mee op de wagen van Jumbo-Visma. En ook aan andere assistenti­e had ik geen gebrek.”

Daan Soete spurtte in Middelkerk­e naar de tiende plaats.

“Ik draaide in de laatste bocht iets te vroeg in”, aldus Soete. “Een tactische fout, anders zat er misschien meer in. Misschien zelfs een derde plaats gezien de wind. In ieder geval toonde ik mijn allround capaciteit­en. Een gecombinee­rd BK van veldrijden, mountainbi­ken en de weg mogen ze wat mij betreft gerust organisere­n.” (lacht) ((

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium