Gazet van Antwerpen Kempen

“Ik had onmiddelli­jk een déjà vu naar vorig jaar”

-

Seizoen Vincent Van Dyck wellicht al afgelopen na zware nederlaag bij Antwerp Geen blessures oplopen: dat was de voornaamst­e doelstelli­ng van Hoogstrate­ntrainer Frank Belmans voor de uiteindeli­jk met 9-0 verloren oefenmatch bij Antwerp. Toch voltrok zich een drama voor Vincent Van Dyck, die vorig seizoen al in rook zag opgaan door een kruisbandl­etsel en nu wellicht hetzelfde lot wacht.

“Ik denk en voel dat het weer de kruisband is”, toont Van Dyck zich weinig hoopvol op een gunstige diagnose. “Het is hetzelfde gevoel als de eerste keer en ik heb weer een knak gevoeld. Het is ook dezelfde knie. De kinesist van Antwerp zei dat Sander Coopman het ook had meegemaakt en na vier of vijf trainingen weer was hervallen.”

De 24-jarige verdediger viel bij de rust in en een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe.

“Er kwam een lange bal en ik wilde kort wegdraaien. Ik bleef echter steken, mijn knie draaide mee, maar mijn voet niet. Ik had onmiddelli­jk een déjà vu naar vorig jaar. Ik stond nochtans al dertig minuten op het veld en had niet veel last. Het ging best goed. Vorige week had ik bij de dokter nog een MRI laten nemen ter controle en alles was in orde. Er was dus geen reden om schrik te hebben. Er is geen verklaring, het is gewoon brute pech. Ik ga dus ook geen schuldigen zoeken. Nu moet er een MRI volgen en dan weet ik meer, maar ik vrees het ergste.”

Vorig jaar eindigde het seizoen van Van Dyck al tijdens de eerste training, nu in de eerste oefenmatch.

“Het is een heel groot verschil met de eerste keer. Toen maakte ik alles voor de eerste keer mee en kon ik gemakkelij­ker relativere­n. Ik denk dat het nu mijn eerste prioriteit moet zijn om honderd procent fit terug te komen en daar zeker mijn tijd voor te nemen. Ik ben nog veel te jong om te stoppen en wil blijven voetballen. Waar en wanneer, daar ben ik nu niet mee bezig.”

De match zelf was nauwelijks een match. Antwerp stond bij de rust al 4-0 voor en deed er na de pauze nog vijf goals bij.

“Het niveauvers­chil was heel groot, zeker in de tweede helft. Er speelden zes à zeven testers bij ons mee en slechts drie jongens die vorig jaar al bij de club waren. Niet dat die testers geen kwaliteite­n hadden, maar het is logisch dat we nog niet op mekaar waren ingespeeld. Tegen een eersteklas­ser worden de pijnpunten dan heel gemakkelij­k blootgeleg­d.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium