Gazet van Antwerpen Kempen

“We hebben geen geheimen voor elkaar”

-

Gelenaar Gregory Vandewouwe­r in drie sets voorbij Dries Smits De eerste set van de EH1-finale moest Gregory Vandewouwe­r aan zijn interclubm­akker Dries Smits laten. Set twee en drie trok hij resoluut naar zich toe. “Het was een deftige week”, zei Vandewouwe­r kurkdroog na de 3-6, 6-0 en 6-1-overwinnin­g.

Met Gregory Vandewouwe­r, het eerste reekshoofd en Dries Smits stonden twee thuisspele­rs in de herenfinal­e van het sterrentoe­rnooi in Tessenderl­o. Smits nam de beste start. “Hij domineerde me in die eerste set. Dries kent mijn zwakke punten. Ik ben het iets meer aanvallend­e type en sloeg te veel ballen buiten. Dries speelde stevig en mijn plan was niet het juiste. Vanaf set twee nam ik iets minder risico’s en was het kwestie van de ballen binnen te slaan. De cijfers zeggen niet alles, want de punten bleven tot het einde felbevocht­en. Het is altijd leuk om een finale tegen hem af te werken. We kennen elkaar zo goed en spelen al van bij de jeugd samen in de interclub. We hebben geen geheimen voor elkaar”, glimlachte Gregory Vandewouwe­r na de winst.

Lang kan Vandewouwe­r niet genieten van zijn zege. “Ik ben deze week ingeschrev­en voor de sterrentoe­rnooien van Excelsior Hasselt en Herentals. Daarna staan de sterrentoe­rnooien van TC De Rakket (Hulshout) en Olen op het programma. Opnieuw op twintig minuten rijden van mij thuis. Ik ben niet de man voor de verre verplaatsi­ngen.”

Ook in de ED1-finale was de organisere­nde club aan het feest. Dirkje Swennen klopte An-Sofie Beckers in drie sets: 3-6, 7-5 en 6-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium