Gazet van Antwerpen Kempen

“Voor vedetten is er geen plaats in mijn ploeg”

-

Witgoor kon zich vorig seizoen pas in de barragewed­strijd tegen Eppegem van het behoud verzekeren. In de nieuwe campagne wil de club het niet zo ver laten komen. “Zo snel mogelijk de kaap van veertig punten ronden, wordt mijn eerste bekommerni­s”, sprak trainer Wes De Ceuster op de traditione­le persvoorst­elling.

Voor De Ceuster, die aan het eind van het vorig seizoen over nam van Patrick Van Houdt, wordt het zijn tweede ambtstermi­jn bij de club.

Ik ken natuurlijk nog veel spelers van mijn vorige passage in de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 en ik ben verheugd vast te stellen dat heel wat spelers stappen vooruit in hun ontwikkeli­ng hebben gezet. Dat is alvast erg positief. Al zijn er ook meteen vraagteken­s. Er zijn dit jaar nogal wat nieuwkomer­s en dus wordt het opnieuw bouwen aan een nieuw elftal. Bovendien kan ik op een paar nieuweling­en, zoals Stig Engelen en Olivier Naessens, door blessures nog niet rekenen, terwijl Bula Bula pas terug is na een blessure die hem sinds november van het veld hield. Daardoor is het voor mij ook moeilijk om in te schatten wat ik van deze groep kan verwachten. Beter doen dan vorig jaar lijkt mij een niet meer dan normale doelstelli­ng, maar om nu te gaan zeggen dat we voor de twaalfde plaats gaan spelen, is ook weer een brug te ver. Ik ben ambitieuze­r dan dat. Ik wil graag opnieuw een goede organisati­e neerzetten, zonder daarbij te veel in het defensief denken te verzeilen. Uitgaan van onze eigen sterkte moet

Trainer Wes De Ceuster (links vooraan) met de nieuwkomer­s bij Witgoor.

dit jaar de kernboodsc­hap zijn. Het zal zaak worden om snel een hechte ploeg te vormen, die hard wil werken in een positieve sfeer en waarin het individu ondergesch­ikt is aan het ploegbelan­g. Voor vedetten is er in mijn ploeg geen plaats”, zegt De Ceuster, die de reekssamen­stelling om van te smullen vindt.

“Vorig jaar zaten er toch een aantal zwakke broertjes bij. Met de komst van ASV Geel en Wezel is de reeks er zeker sterker op geworden en dus wordt het zaak om goed uit de startblokk­en te schieten. Ik heb dit seizoen gekozen voor een opbouw in twee fases. Vorige week stonden mijn jongens al vier keer op het oefenveld om hen opnieuw honger te geven naar de bal. De komende weken krijgen ze een individuee­l loopschema mee en op 22 juli starten we dan de eigenlijke voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Een dag later staat al de eerste oefenwedst­rijd, uit bij Dessel, op het programma. Eigenlijk komt die wedstrijd te vroeg voor ons, maar het zij zo”, besluit De Ceuster.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium