Gazet van Antwerpen Kempen

Bar Zuid is klaar voor zomer zonder coronamaat­regelen

- Facebook.com/zomerbarve­ussel

Net als de twee voorbije jaren organisere­n Charlotte Swaegers en Toya Matthé samen met hun partners Bar Zuid in Sint-JozefRijke­vorsel. Voor de eerste keer zijn er geen beperkinge­n door het coronaviru­s en worden activiteit­en voor jong en oud georganise­erd. Ook de marktdag en de modeshow keren terug.

Bar Zuid vindt weer plaats op de vertrouwde locatie in het bos naast het kanaal. Er is plaats voor vierhonder­d personen en kinderen hebben voldoende speelruimt­e. “Het gaat deugd doen dat we deze zomer niet meer moeten rekening houden met coronamaat­regelen”, zegt Toya. “Dat geeft toch een heel ander gevoel dan de twee vorige jaren. Het weer was vorige zomer niet altijd goed, maar toch konden we na afloop terugblikk­en op een succesvoll­e editie. Zelfs als het regende, kwam er volk opdagen. Dit jaar gaan wellicht meer mensen met vakantie en is het weer een normale festivalzo­mer, maar dat

Charlotte en Toya openen Bar Zuid op 30 juni.

schrikt ons niet af.”

Op 30 juni gaat Bar Zuid open. Tot 15 augustus kun je er van donderdag tot en met zondag iets

drinken of eten. “Elke dag valt er wel iets te beleven”, legt Charlotte uit. “Op donderdag zijn dat salsalesse­n met aansluiten­d dansavonde­n. Elke vrijdag treden op het podium bands uit de streek op en op zaterdag zorgen dj’s voor muziek. Zondag is de familiedag met een kinderdisc­o en sport of yoga.”

Modeshow

De zomerbar is niet compleet zonder foodtruck. “Het menu is een beetje aangepast”, vertelt Charlotte. “We werken voor Bar Zuid opnieuw zo veel mogelijk samen met lokale leverancie­rs. Op donderdag 21 juli organisere­n we een markt met plaatselij­ke handelaars. Ook voor de bands die komen optreden, vinden we dat lokale aspect belangrijk. Het laatste weekend van de zomerbar in augustus sluiten we af met een modeshow. Dat was vorig jaar een groot succes en mag deze keer dus niet ontbreken.”

 ?? FOTO RONNY VAN DEN ACKERVEKEN ??
FOTO RONNY VAN DEN ACKERVEKEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium