Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Koppel maakt interieur restaurant uit ‘Pulp Fiction’ na voor nieuwe hamburgert­ent

Nieuwe hamburger- en milkshaket­ent Sunny Side Up

- KRISTOF VAN ROMPAEY Reserveren: 0470.48.20.26

De Molenstraa­t in Hallaar (Heistop-den-Berg) heeft er sinds het afgelopen weekend een opvallende zaak bij. Liselotte Cloetens (24) en Olivier Mommens (25) openden Sunny Side Up, een hamburgere­n milkshaket­ent die zo uit het Amerika van de jaren vijftig lijkt weggelopen. Voor de inrichting haalden ze de mosterd bij de legendaris­che cultfilm Pulp Fiction van Quentin Tarantino.

Sinds vorig jaar baten Liselotte Cloetens en Olivier Mommens broodjesza­ak ’t Boke uit aan het Heistse station, maar een eigen hamburgerr­estaurant met een apart retrokantj­e, stond eigenlijk al lang op hun verlanglij­st. “Olivier is een grote filmfan”, legt Liselotte uit. “Pulp Fiction hebben we al een paar keer samen gezien. Zo groeide onze droom om ooit, in de verre toekomst, een zaak te openen in de stijl van de bekende restaurant­scènes uit de film.”

Toen in de Molenstraa­t het pand van de verhuisde broodjesza­ak Taste It vrijkwam, deed die kans zich eerder voor dan verwacht. “Onze verbeeldin­g begon direct te spreken”, vertelt Liselotte. “We gingen aan de slag met de ideeën die we eigenlijk voor veel later hadden bewaard. Onze typische rood-witte fifties zetels hebben we vanuit de Verenigde Staten geimportee­rd. Hier vind je ze amper, of ze zijn enorm duur. Op 1 september kregen we onze sleutel. Met hulp van familie en vrienden brachten we alles op een maand tijd in orde.”

Totaalconc­ept

De twee gaan hun broodjesza­ak aan het station voortaan combineren met de nieuwe zaak. ’t Boke is open tot 14u. Sunny Side Up opent om 17u en heeft een vaste sluitingsd­ag op woensdag. “Vlak voor de coronacris­is begonnen we bij ’t Boke met een hamburger

kaart”, legt Liselotte uit. “De vraag is heel groot, wat natuurlijk ons vertrouwen in ons nieuwe concept heeft versterkt. We runnen beide zaken met ons tweeën. Hard werken wordt dat zeker, maar we zijn nog jong.”

Naast 25 verschille­nde soorten hamburgers en een ruime selectie milkshakes, zetten Liselotte en Olivier nog een aantal typisch Amerikaans­e gerechten op tafel bij Sunny Side Up, zoals ‘loaded fries’ en ‘sweet potato fries’. Op termijn komen daar nog ribbetjes

bij. “Ook de beleving is voor ons natuurlijk van groot belang: een totaalconc­ept, van de inrichting tot de muziek”, zegt Liselotte. “Mensen kunnen spontaan langskomen, maar wie zeker wil zijn van een plaatsje, raden we momenteel aan om te reserveren. De interesse is groot en de reacties zijn tot nu toe heel positief. Vanaf maandag beginnen we ook met afhaalmaal­tijden.”

Lieslotte Cloetens

Sunny Side Up

‘‘Onze typische rood-witte fifties zetels hebben we vanuit de VS geïmportee­rd. Hier vind je ze amper, of ze zijn enorm duur.’’

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ??
FOTO JOREN DE WEERDT
 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? De hamburger- en milkshaket­ent lijkt zo uit het Amerika van de jaren vijftig weggelopen.
FOTO JOREN DE WEERDT De hamburger- en milkshaket­ent lijkt zo uit het Amerika van de jaren vijftig weggelopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium