Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“We hebben dit jaar al 110 nieuwe mecanicien­s aangenomen”

-

De Lijn laat weten dat 2019 door de reorganisa­tie die een jaar eerder begon een zeer moeilijk jaar was, maar dat de pijnpunten gedetectee­rd en onderzocht zijn en er een plan is uitgewerkt om ze aan te pakken. “Technici zijn inderdaad moeilijk aan te trekken en we hebben in Antwerpen grote concurrent­ie van de haven. Los daarvan hebben we dit jaar voor heel Vlaanderen al 110 technieker­s aangeworve­n en we blijven een grote aanwerving­scampagne voeren, onder andere op de radio. En om die mensen in huis te kunnen houden, willen we evolueren naar een competitie­ver loonbeleid. Daarover zijn we in gesprek met onze vakorganis­aties.”

Dat ‘koermannen’ mee ingeschake­ld worden als technici klopt volgens De Lijn niet. “Kleine herstellin­gen zaten sowieso in hun takenpakke­t. Tot voor kort waren er alleen ‘s avonds en ’s nachts koermannen. Nu zijn er ook overdag. De garage kan zich dan toeleggen op het onderhoud en de grotere herstellin­gen.”

De Lijn benadrukt dat veiligheid, zowel voor de chauffeurs, de reizigers als de andere weggebruik­ers een prioriteit is en blijft. “Wanneer voertuigen defecten vertonen die op onze strenge veiligheid­slijst voorkomen, nemen we ze uit dienst tot ze hersteld zijn. We roepen alle chauffeurs actief op om defecten tijdens een rit te melden via de juiste kanalen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium