Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Recordaant­al ondernemen­de studenten in Antwerpen

Jongeren combineren studies met job als zelfstandi­ge

- CHRISTOPH MEEUSSEN

Naar de (virtuele) les en dan netflixen en chillen? Dat zit er voor een grote groep Antwerpse studenten niet in. Nooit eerder waren er zo veel ondernemen­de studenten. Webshops, koersbroek­en, golflessen, ... Je kunt het zo gek niet bedenken, studenten doen het allemaal.

Maandag heeft TAKEOFFANT­WERP ondernemer­schap bij de Antwerpse studenten in de kijker gezet. Al zes jaar worden in Antwerpen de krachten tussen onderwijs en stad gebundeld.

“Het Antwerpse onderwijs is het bedrijvigs­te onderwijs van het land”, zegt Robert Voorhamme, voorzitter van het Antwerpse hoger onderwijs. En dat levert resultaat op. Maar liefst 1.002 studenten – van alle hogeschole­n en de UAntwerpen – vullen hun dagen met een zelfstandi­ge job naast het studeren. “Zelfs in coronatijd­en ziet het er heel goed uit. Dit jaar zijn er de afgelopen maanden al de helft meer aanvragen voor zo’n statuut binnengeko­men”, klinkt het op het startmomen­t.

Al vanaf 28 september, en nog tot 8 oktober, loopt een veertienda­agse aftrap. Jongeren kunnen er ontdekken hoe studeren en ondernemen te combineren valt dankzij workshops, ook op het internet. “Ook in deze bijzondere tijden rekenen we op het initiatief, de creativite­it en het doorzettin­gsvermogen van onze jonge ondernemer­s”, zegt Antwerps schepen van Economie Claude Marinower (Open Vld). “Het stijgende aantal student-ondernemer­s bewijst dat deze mindset in het hoger onderwijs ontwikkeld en gestimulee­rd wordt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium