Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Schenk Mechelenbo­n aan school in strijd tegen kinderarmo­ede”

CD&V doet oproep

-

“Heb je de Mechelenbo­n niet nodig, schenk hem dan aan een lokale school in de buurt in de strijd tegen kinderarmo­ede.” Dat is de oproep die gemeentera­adslid Hamid Riffi (CD&V) lanceert.

Bij alle Mechelse gezinnen valt voor 20 euro Mechelenbo­nnen in de bus. Het is een initiatief dat werd ingegeven door de coronapand­emie, onder andere om de lokale handel en horeca te ondersteun­en. “We roepen inwoners die de bon niet nodig hebben op om deze te doneren aan een school in hun buurt om leerlingen in armoede een extra steuntje te geven”, zegt Hamid Riffi.

Zelf is Riffi directieli­d in het Scheppersi­nstituut en is hij goed op de hoogte over de uitdaginge­n waar het onderwijs mee kampt. “We vinden de Mechelenbo­n een goed initiatief. Zo steunen we de lokale handelaar en zetten we de Mechelaar aan om lokaal te kopen. Maar misschien was het niet nodig dit extraatje aan elke Mechelaar te geven en kon de stad dit beter specifiek inzetten om gezinnen en jongeren in kansarmoed­e te ondersteun­en.”

Mensen die niet weten welke scholen de bon kunnen gebruiken, kunnen een mailtje sturen. Leden van CD&V Mechelen komen de bon dan ophalen om hem uit te delen aan scholen die er nood aan hebben. Het stadsbestu­ur heeft inwoners de suggestie gedaan om hun cadeaubonn­en te deponeren in een bus aan de balie van het Huis van de Mechelaar of het Sociaal Huis.

mechelbonv­oorscholen@telenet.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium