Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Vrouw steelt handtas in café: “Per ongeluk meegenomen”

- Voordelig plantgoed voor Puttenaars

Een 31-jarige vrouw uit Boom stond in Mechelen voor de strafrecht­er omdat ze een handtas had gestolen in café De Hanekeef in Mechelen. “Ik had die per ongeluk meegenomen en thuis begon ik te panikeren”, zei ze.

D.M. bracht op 3 maart van vorig jaar een bezoek aan café De Hanekeef, in de Keizerstra­at. Toen ze vertrok, nam ze een handtas van een andere klant mee. “Thuis zag ik dat het mijn handtas niet was en raakte ik wat in paniek. Ik heb ze in een kast gelegd, maar uiteindeli­jk kwam de politie hier en hebben ze de handtas gevonden”, verdedigde de vrouw zichzelf. Openbaar aanklager Nele Van Looy was er niet zo van overtuigd dat het om een spijtige vergissing ging. “Op de beelden van de bewakingsc­amera’s is duidelijk te zien dat mevrouw zich vreemd gedroeg. Ze verschoof enkele barkrukken en stak de handtas in haar rugzak”, zei ze. Volgens de beklaagde had ze de inhoud van de handtas, op vijf euro na, teruggegev­en. “Daar zegt het slachtoffe­r dat het om 25 euro ging”, aldus de aanklager. Ze vroeg vier maanden cel en een boete van 800 euro, allebei met probatie-uitstel. D.M. gaf toe dat ze te veel gedronken had en dat ze psychische problemen had waarvoor ze in een instelling werd opgenomen. Ze vroeg een opschortin­g van straf. Vonnis valt op 2 november.

Puttenaars kunnen momenteel haagplante­npakketten, fruitbomen en -struiken bestellen bij de gemeente en de milieuraad aan voordelige prijzen.

Het volledige aanbod van de tweejaarli­jkse haagplant- en fruitbomen­actie van de gemeente en de milieuraad vindt u terug in het gemeenteli­jk infoblad van eind augustus, samen met de bestelform­ulieren. Bestellen kan ook bij de onthaaldie­nst, telefonisc­h of per mail. Betalen kan op het rekeningnu­mmer van de milieuraad of cash aan het onthaal. Alle bestelling­en en betalingen moeten voor 15 oktober binnen zijn. Elk gezin kan maximaal tien pakketten haagbeuk bestellen.

Het afhalen is gepland op zaterdag 14 november van 9 tot 11u in gc Klein Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium