Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Man steelt geld van schoonoude­rs: twee jaar cel gevorderd

Twintiger werd al zes keer veroordeel­d door correction­ele rechtbank

-

Een 27-jarige Puttenaar was gedagvaard omdat hij geld had gestolen bij zijn schoonoude­rs. Volgens het Openbaar Ministerie zou hij meermaals geld hebben weggenomen. Naar eigen zeggen om zijn huurgeld te kunnen betalen.

Ondertusse­n is de hele zaak tussen de betrokkene­n uitgepraat en komt Wesley B. opnieuw wekelijks op bezoek bij de ouders van zijn vriendin.

Voor het Openbaar Ministerie was de kous daarmee niet af. “Ik stel vast dat meneer B. al zes keer werd veroordeel­d door de correction­ele rechtbank. Het is duidelijk dat hij zijn lesje nog niet heeft geleerd. Ik vraag twee jaar cel en een boete van 800 euro.” Hoeveel geld er precies werd gestolen, was maandag niet helemaal duidelijk. Volgens B. ging het om 2.500 euro, volgens het parket om meer.

Advocaat Wim Dom probeerde één en ander te milderen. “Hem in de gevangenis stoppen, zou nefast zijn. Jaren geleden is hij met de verkeerde mensen beginnen optrekken en is hij daardoor inbraken gaan plegen, waaronder in een politiecom­missariaat. Een verblijf in de gevangenis zou hem opnieuw onderdompe­len in zijn vroegere leven”, zei de advocaat. “Hij schaamt zich voor wat er gebeurd is. Een autonome probatiest­raf, zodat justitie hem van dichtbij kan opvolgen, zou een betere straf zijn.”

Rechter Erika Colpin doet op 2 november een uitspraak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium