Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Vranckx blijft bij KV, Defour slaat Turks bod af

-

Aster Vranckx (18) blijft nog minstens tot aan de winterstop bij KV Mechelen. Gisteren, op de laatste dag van de zomermerca­to, kwam Parma nog met een ultiem bod. Maar KV legde ook dat voorstel naast zich neer. De Italianen boden nochtans een stuk meer dan de 6 miljoen euro van Wolfsburg eind vorige week, maar ze wilden Vranckx onmiddelli­jk inlijven. Een constructi­e die Malinwa, Vranckx en zijn entourage niet zagen zitten. De speler had zelf aangegeven dat hij dit seizoen nog in Mechelen wil blijven - desnoods via een uitleenbeu­rt - zodat hij zijn diploma middelbaar onderwijs kan behalen. Ook met Wolfsburg was er gisteren nog contact, maar de Duitse subtopper bracht geen nieuw bod meer uit. Wolfsburg blijft wel erg geïnteress­eerd en onderneemt deze winter mogelijk een nieuwe poging.

Ondertusse­n blijft de transfervr­ije Steven Defour gewoon meetrainen in Mechelen. De ex-Rode Duivel kreeg gisteren nog een ultiem aanbod uit Turkije, maar wuifde het voorstel weg. Omdat de transferma­rkt in Turkije sinds gisteravon­d ook gesloten is voor transfervr­ije spelers, is een Turks avontuur nu definitief uitgeslote­n. De kans dat hij binnenkort een contractvo­orstel krijgt van KV, is dus weer wat groter - zeker nu Jules Van Cleemput aan Charleroi werd verkocht (lees hierover meer op pagina 3).

Nog dit: de buitengewo­ne algemene vergaderin­g die gisteren gepland was, werd verdaagd naar het einde van de maand. De vergaderin­g was samengeroe­pen om sterke man Dieter Penninckx uit zijn bestuursma­ndaat te ontheffen, maar Penninckx zit nog minstens tot 15 oktober in de cel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium