Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Rode Duivels gaan zwaar experiment­eren tegen Ivoorkust

-

Roberto Martinez selecteerd­e 33 Rode Duivels voor het drieluik Ivoorkust - Engeland IJsland. Van hen kwamen er gisteren maar twintig opdagen en slechts vijftien spelers trainden mee.

Tielemans, Lukaku, Mertens, Courtois, De Bruyne, Alderweire­ld, Chadli, Witsel, Meunier, Doku, Denayer en Casteels kregen nog extra vrij. Sommigen moeten zich zelfs pas morgen melden omdat de bondscoach donderdag tegen Ivoorkust met een jonger en experiment­eel elftal wil uitpakken. Het is de eerste keer dat Martinez zoiets doet. Doelman Casteels moet zelfs helemaal niet meer komen, want zijn vrouw is hoogzwange­r. Hij is in de selectie vervangen door Davy Roef, die wellicht meteen derde doelman wordt, want de beschikbaa­rheid van Van Crombrugge – zondag uitgevalle­n in Brugge – is hoogst twijfelach­tig. Vertonghen haakt ook af met een jukbeenbre­uk.

Er zijn ook twijfelgev­allen. Zo is er Dries Mertens die door een coronageva­l bij Napoli – dat daardoor zondag ook de wedstrijd tegen Juventus niet speelde – een extra test moest ondergaan. Afhankelij­k van dat resultaat voegt hij zich nog bij de groep. Praet speelde dit weekend niet met Leicester en is ook twijfelach­tig. Origi en Carrasco bleven binnen en trainden niet mee. Doku was nog in Rennes om zijn transfer af te handelen.

Ook vandaag wordt er om 17.30u nog met een beperkte groep getraind. Vanaf morgen is de selectie compleet.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium