Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Leider Almeida, het zoveelste goudhaantj­e van Lefevere

-

Het gedwongen forfait van Remco Evenepoel heeft bij Deceuninck - Quick.Step voor een volledig nieuwe mindset gezorgd: ritten winnen en attractief koersen. Dat eerste is nog niet gelukt, maar de jonge Portugees João Almeida is wel de nieuwe rozetruidr­ager.

Amper 22 jaar oud is hij, die Almeida. De voorbije twee jaar opgeleid in het Amerikaans­e team van Axel Merckx en door de scouts van Lefevere goed genoeg bevonden om deel uit te maken van The Wolfpack. “Na de Tour Down Under hebben we hem even moeten bijspijker­en”, zei Lefevere onlangs nog. “Hij reed iets te veel voor eigen rekening en dat past niet in onze filosofie.”

Almeida heeft de les snel begrepen. Indrukwekk­end in dienst van Evenepoel in de Ronde van de Algarve, even indrukwekk­end in de Ronde van Burgos en de Tour de l’Ain. En nu dus de leiderstru­i. Weliswaar in dezelfde tijd als Caicedo, maar in het roze dankzij een betere proloog. “Dit is als een droom die uitkomt”, zei de Portugees. “Ik wist dat het heel nipt zou zijn omdat ik ongeveer een minuut mocht toegeven. Het was een hele opluchting toen ik hoorde dat de leiderstru­i voor mij was.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium