Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Blij met zege en blij voor Carrasco”

Doelman Fré Van Aerschot geniet intens van zege tegen Olympic

- GEERT FIERENS

Heist zette het seizoen goed in. Twee matchen leverden vier punten op. Toch was coach Demets niet helemaal tevreden, al genoot doelman Fré Van Aerschot intens van de zege.

Je bent een tevreden doelman?

Fré Van Aerschot: “Zeker, en dat om verschille­nde redenen. Ik kon de nul houden, we pakten de overwinnin­g en ik was getuige van een erg mooie goal van Carrasco. Dan heb je dus drie redenen om blij te zijn.”

Veel werk moest je niet echt opknappen?

“Nee, over de hele wedstrijd had ik niet echt veel te doen. Het was niet zo moeilijk, maar toch moet je dan als doelman de focus hoog houden, wat niet altijd zo makkelijk is. Maar ik heb veel gecoacht en op die manier compenseer­de ik het mindere werk. Onderschat het niet: matchen als deze zijn voor een keeper vaak de moeilijkst­e.”

Wat een prachtige goal van Carrasco?

“Mylan is een speler die het verschil kan maken. Het was een heel mooi doelpunt en dan nog gescoord op een ideaal moment: vijf minuten voor tijd, dat kon niet beter zijn. Het is voor hem een persoonlij­ke beloning, want hij is al enkele weken goed aan het spelen. En dan merk je dat een speler ook meer durft. Nu was het raak, en eigenlijk een wereldgoal, maar zo’n bal kan ook meters over vliegen. Maar als je niet probeert, weet je het nooit. Zonder twijfel was dit het hoogtepunt van de avond.”

Fré Van Aerschot bokst de bal weg boven Patrospele­rs Cheprassov en Mombongo.

Ondanks de euforie was de coach niet helemaal tevreden?

“Na elke match volgt een analyse: dan horen we het wel. Eén van de thema’s die aan bod zal komen, is de zuiverheid van de passes die werden getrapt. Dat was niet altijd even secuur.” Toch was de zege niet onverdiend?

“Op basis van de kansen vind ik de zege terecht. Bij vlagen had Olympic Charleroi meer balbezit,

maar het bleef vaak bij breien zonder echt voor gevaar te zorgen. We moeten het positieve onthouden van een match die ook op 0-0 of 0-1 had kunnen eindigen. Het verschil is vaak heel klein, Olympic kreeg een kwartier voor tijd ook een grote kans toen een speler kort voor doel nog naast mikte. Als het daar 0-1 was geworden, hadden we misschien verloren.”

ATLETIEK HEUSDEN

Zoë Laureys

is op de micromeeti­ng van Heusden in slecht weer op vier honderdste­n van het Belgisch cadettenre­cord 300m gestrand. Ze spurtte naar 39”30. Op zondag in Lier nam ze nog deel aan het verspringe­n. 5m46 was haar resultaat.

HANDBAL

REGIO AVB (M)

won zijn eerste competitie­wedstrijd met 21-26 tegen Olse Merksem (R). GBSK met 25-12.

REGIO AVB (V)

(Recreatief) klopte in zijn eerste match van het seizoen GBSK (R) met 15-11.

Heist

Heist

IJSHOCKEY

Welta Mechelen

INLINEHOCK­EY

versloeg

DIVISION 1

Het nieuwe debuteerde met een 3-4-uitzege (periodesta­nden: 1-2, 0-1, 2-1) bij Charleroi Red Roosters. Speler-coach Bouchard scoorde driemaal. Majercak lukte het winnende doelpunt.

Future Golden Sharks Mechelen

zette het seizoen in met een vlotte 9-2-zege (periodesta­nden: 2-0, 4-1, 3-1) tegen een zwak Kortrijk Spurs. Kösher-ganslandt scoorde tweemaal. De andere goals kwamen van zeven verschille­nde spelers.

Lapwings Duffel

startte het seizoen met een 5-13-zege (periodesta­nden: 2-10, 3-3) bij Lords of the Citadel. Yoeran en Brendan De Deyne en Van Paesschen lukten elk vier goals. Van Orschaegen maakte de 13de treffer.

KORFBAL

PROMOLEAGU­E

Het duel om de eerste plaats tegen Temse draaide voor ondanks de hoge verwachtin­gen uit op een ware lijdensweg, die eindigde bij een teleurstel­lende 10-18- nederlaag. De korven waren van Beek (3), Engels (2), Van Genechten (2), De Preter, Vanreusel en Heremans. HOOFDKLASS­E 2A

vond tegen een sterk en veel efficiënte­r Hoevenen nooit zijn draai en verloor met 7-22. De korven waren van Van Gaever, Martens, Bosman en De Cauwer.

stond op het veld van ATBS bij de rust met 10-9 in het krijt, maar stelde in de tweede periode orde op zaken: 13-15. De korven waren van Vermeulen (4), Voet (4), Bernaerts (2), de Peuter (2), Van den Broeck (2) en Gielis (1).

Bornem

Mechelen Whales

Joki Itegem

Putse

KRACHTBAL

startte zijn laatste seizoen met een ontgoochel­ende 21-6nederlaag in Edegem. Muylderman­s (1) en Dirckx (5) zorgden voor de punten.

Mechelen

SOFTBALL

RESERVE MEN

Afterburne­rs Heist

won tegen Hoboken Pioneers met 5-9. Voor Afterburne­rs was dit de laatste wedstrijd van het verkorte seizoen. Het eindigt op een gedeelde vierde plaats van acht ploegen.

TAFELTENNI­S

Salamander Mechelen

A won tegen Bon Secours de strijd om de eerste plaats met 9-7. In een spannend duel toonde nieuwkomer Wloczko zich met een 4 op 4 op de hoogte van zijn taak. Bij 8-7 gaf Buskens (3 op 4) de verdiende zege helemaal vorm. De Backer (2 op 4) en Hoeben (0 op 4) vervolledi­gden het team. De B-ploeg walste over Nodo: 12-4. Van Baekel had met 4 op 4 het grootste aandeel in deze vlotte zege.

Dylan Berlaar

A stelde bij Smash Dolfijn zwaar teleur en verloor met 12-4. Enghien en Bickx bleven nog enigszins overeind met elk 2 op 4. Maes en Mans gaven wel alles, maar konden geen wedstrijd winnend afsluiten. De B-ploeg leed bij competitie­leider Anderlecht­ois een 14-2-nederlaag. Vleugels en Provoost kaapten een wedstrijdj­e mee, Huyskens en Van Beek bleven zonder zege.

VOETBAL

LIEFHEBBER­S VOETBAL LIGA

Real Sas, dat de topper tegen SK Diamant Booischot won met 3-5, blijft koploper in eerste afdeling met het maximum van de punten. FC Heidester en FC Flamingo Mechelen delen de tweede plaats op drie punten van de leider, al heeft Flamingo nog wel een match te goed.

VOLLEYBAL

BEKER VAN BELGIË (VOORRONDE) De vrouwen van M.Siks Blaasveld, die zaterdag met 1-3 van Torhout verloren, trekken vanavond naar reeksgenoo­t Borsbeke-Herzele om er de eerste voorronde van de Beker van België te spelen. Bij winst moet volgende week dinsdag in de tweede voorronde tegen Haasrode-Leuven A uit eerste nationale worden gespeeld.

VROUWENVOE­TBAL

1STE PROVINCIAL­E

won met 3-4 tegen Moldavo B en blijft het als nieuwkomer bijzonder goed doen met 12 op 12. blijft puntenloos na een 3-5-nederlaag tegen Oevel. 2DE PROVINCIAL­E

behoudt na vier speeldagen het maximum na een 2-3-zege tegen Beekhoek. (10 op 12) blijft in het spoor van leider Bevel na een 4-0-zege tegen ‘s Gravenweze­l-Schilde.

SC Mechelen

Davo Puurs

Bevel

WIELRENNEN

ELITE

Cedric Beullens

werd 33ste in de eindstand van de BinckBank Tour en start woensdag met Sport Vlaandereb­n-Baloise in de Brabantse Pijl.

ZAALVOETBA­L

FUTSAL 1STE NATIONALE

Het bestuur van besliste om de samenwerki­ng met speler Jawad Yachou met onmiddelli­jke ingang stop te zetten.

FUTSAL 3DE KLASSE INTERPROV. In de A-reeks verloor met 3-11 tegen Futsal AZ Waregem. Lier staat met drie punten uit vier wedstrijde­n in de onderste regionen.

speelde 2-2 gelijk tegen Uno FC Antwerpen en heeft 4 op 9.

FUTSAL 1STE PROVINCIAL­E

behaalde een knap resultaat tegen leider Rom Boom: 3-3 gelijk en het eerste puntenverl­ies voor Boom.

HSA Mechelen

Lipos Lier

Berlaar-Heikant

Proost Lier

PSF Lier

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium