Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Ambities sluiten bij elkaar aan”

Karel Fraeye vervangt Yves Van der Straeten Nando Nöstlinger wordt centrale middenveld­er

-

Verrassing van formaat maandagavo­nd in het Daknamstad­ion, waar Karel Fraeye als nieuwe trainer werd aangesteld. Hij volgt er Yves Van der Straeten op die de club zaterdagav­ond nochtans naar de eerste competitie­zege loodste.

Fraeye (42) is niet de eerste de beste. Hij werkte bij de jeugd van AA Gent, maar kwam vooral in beeld toen hij mee de internatio­nale portefeuil­le van voormalig Standard-eigenaar Roland Duchatelet ging uitbouwen. Dat combineerd­e hij aanvankeli­jk nog met zijn job als trainer bij VW Hamme. Maar toen Duchatelet hem de kans bood om naar het Engelse Charlton Athletic te trekken (één van de clubs die zijn eigendom was) hapte Fraeye toe. Het werd geen succes en de Gentenaar vond weer onderdak in België bij Lommel. Nadien verdween hij even uit beeld om dan dit seizoen bij KSV Roeselare aan de slag te gaan. Toen die club twee weken geleden failliet ging, kwam hij weer vrij. “Toen de kans zich aandiende om naar Lokeren te komen, heb ik niet lang geaarzeld. Men heeft me niet gevraagd om met deze ploeg kampioen te worden, maar wel om offensief voetbal te brengen waar de supporters zich in kunnen vinden. Daarnaast wil ik al mijn ervaring ook gebruiken om de club verder mee te helpen structurer­en. Ik heb in het voetbal altijd de ambitie gehad om de lat zo hoog mogelijk te leggen. Dat wil de club hier ook. Onze ambities matchen dus perfect.”

Fraeye zag zijn nieuwe club, in tegenstell­ing tot Peter Maes en Paul Put die wel zichtbaar in de tribune zaten, zaterdagav­ond al incognito aan het werk. “Het gros van de spelers ken ik ook. Vanaf vandaag ga ik met hen aan de slag.”

Maandagavo­nd werd de training nog geleid door Chris Van Trappen. Hij blijft, in tegenstell­ing tot de andere assistente­n Gert Huyghe, David Van Buggenhout en Jan Van Roy, wel aan boord. Yves Van der Straeten antwoordde maandagavo­nd niet op onze vraag om een reactie op zijn ontslag.

IVAN ELEGEERT

Nando Nöstlinger wordt de nieuwe centrale middenveld­er van Lokeren-Temse. Hij tekende maandagavo­nd een overeenkom­st voor twee seizoenen. Nöstlinger (22), een Belg met Oostenrijk­se roots, kreeg zijn jeugdoplei­ding bij Anderlecht en speelde na één seizoen bij Rapid Wenen (Oostenrijk) bij de beloften van Antwerp. Vorig seizoen speelde hij in de Nederlands­e eredivisie bij RKC Waalwijk.

 ?? FOTO VDB ?? Karel Fraeye in Roeselare.
FOTO VDB Karel Fraeye in Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium