Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Ik moet nog enkele procenten beter worden"

-

U23/ELITE ZONDER CONTRACT

Team Tarteletto-Isorex

Mathijs Wuyts stond zondag in Kasterlee voor de tweede keer dit seizoen als tweede mee op het podium. Net als in Herentals, drie weken geleden, moest hij in zijn zes jaar oudere teamgenoot Ingmar Uytdewilli­gen zijn meerdere erkennen. Al speelde daar een lekke band in mee.

“Ingmar is momenteel erg sterk bezig. Ik werd door hem twee keer op mijn waarde geklopt”, geeft Wuyts eerlijk toe.

Dat hij lek reed toen hij nog een halve ronde van de materiaalp­ost verwijderd was, wilde hij niet eens als excuus inroepen. “Ik volgde toen nog wel maar op vijftien seconden en had zonder die pech allicht wat meer weerwerk kunnen bieden. Nu focuste ik meteen op die tweede plaats. Die kon ik veiligstel­len door in de voorlaatst­e ronde weg te rijden van Thomas Verheyen, die derde zou worden.”

Wat Mathijs Wuyts vooral geruststel­de, was de wijze waarop hij die tweede plaats veroverde.

“Ik reed al veel beter dan twee weken geleden in Herentals. Als ik daar de komende weken nog enkele procenten aan toe kan voegen, ben ik klaar voor de Acrossen, die er binnenkort aankomen. Daarom wil ik volgend weekend absoluut in Luxemburg gaan crossen, nu ik voor Gieten uit de boot val. Nadien staan ook nog de veldritten van Beringen en Hechtel op mijn programma”, aldus de veldrijder van Tarteletto-Isorex.

3DE AFDELING VV A

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium