Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Geen idee of ik op de driekleur kans maak”

-

Van Moer Logistics

Jasper Bertels was zaterdag in Rijkevorse­l in een sprint met twee zijn medevlucht­er Kobe Vandenhend­e te vlug af. Na zijn zege in Nijvel begin september was dit zijn tweede overwinnin­g van het seizoen.

“Ik probeerde de hele koers weg te rijden uit het peloton, maar slaagde daar pas op het einde in, samen met Vandenhend­e, die ik nadien in een sprint met twee de baas bleef”, aldus de derde van vier koersende broers (naast Jasper zijn dat Lode, Lennert en Wietse) uit Lier.

Zoals al gezegd was dit zijn tweede zege in vier weken tijd en dat maar acht dagen voor het BK in Affligem. Of hij daar dan zijn zinnen op heeft gezet? “Niet echt”, repliceert de dit seizoen van Heist Cycling Team naar Van Moer Logistics overgestap­te tweedejaar­snieuwelin­g. “De vorm is eigenlijk vanzelf gekomen. Dat gebeurde zonder dat ik echt op dat nationaal kampioensc­hap heb willen focussen. Dat mijn conditie momenteel zo goed is en ik die ook in de koers kon verzilvere­n, is in aanloop naar het BK wel mooi meegenomen.”

Toch tempert de jonge Lierenaar de verwachtin­gen. “Ik weet niet of ik op de driekleur kans maak”, klinkt het opvallend rustig. “Ik zie wel wat het wordt. Al ben ik wel blij met Affligem als locatie. Ik denk dat de aard van het parcours dat we daar voor de wielen geschoven krijgen in mijn voordeel kan zijn. Het lijkt mij vrij selectief. En dat is goed, want in een massaprint heb ik niets te zoeken.”

3DE AFDELING VV A

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium