Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Het behoud blijft het belangrijk­ste”

Yannick Verstraete­n begint niet te dromen na 9 op 9

- VINCENT LAPORTE GINO VAN LOOY

Nijlen heeft zijn start in derde afdeling niet gemist. Ook de derde wedstrijd werd winnend afgesloten, 1-2 op Koersel, zodat de ploeg nu alleen op kop staat met het maximum van de punten. Yannick Verstraete­n blijft er zeer nuchter onder. “Deze negen punten zijn mooi meegenomen om het behoud te verzekeren”, zegt Verstraete­n.

“We brachten op Koersel zeker niet ons beste voetbal”, aldus Verstraete­n. “Het was een felle match met veel duels waarin we in de eerste helft wel verdiend 0-2 konden uitlopen. Na de rust kregen we enkele kansen om de wedstrijd helemaal in een definitiev­e plooi te leggen, maar het derde doelpunt viel niet. Integendee­l, Koersel kon vijf minuten voor tijd tegenscore­n. Zo werd het nog even warm, maar onze doelman stond pal en we konden toch de drie punten mee naar huis nemen.”

Verstraete­n beseft dat Nijlen het geluk nu wat aan zijn zijde heeft. “We wonnen drie keer met 2-1, dat is dus telkens nipt. Maar dat geluk dwing je ook zelf af. We hadden ook telkens op een gelijkspel kunnen blijven steken en dan zag het er heel anders uit. Al zijn we er wel altijd voor gegaan. Tegen Lille bogen we met tien man een achterstan­d om in een zege. Op een woensdagav­ond naar Witgoor afreizen om een match te spelen, is ook niet evident, want niemand van ons is midweekvoe­tbal gewoon. En dan op Koersel een derde match binnen acht dagen spelen, kruipt

een mooi resultaat. Over het hele weekend gezien, had ik toch liever vier punten gehad dan die twee die we nu verzamelde­n.”

Zoals bijna alle clubs mikt ook Herakles op een plaats bij de eerste acht in deze eerste ronde. De meisjes uit Lier staan momenteel op de negende plaats met evenveel punten als Braxgata, dat wel een wedstrijd minder speelde.

“Die achtste plaats halen, is natuurlijk het belangrijk­ste. Wij moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken. De playdowns moeten we absoluut vermijden en dat is wel haalbaar, denk ik. We hebben dit seizoen meer kwaliteit in de ploeg”, zegt Aline Fobe, die bij Herakles opgroeide, maar dan negen seizoenen bij het Boomse Braxgata heeft gespeeld. En ze is internatio­nal.

“Bij de Red Panthers heb ik een pauze genomen. Het gaat niet om een definitief afscheid, maar ik wil eerst een tijdje op de club en mijn job focussen. Daarna zien we wel weer.”

Yannick Verstraete­n: “Het is niet onze ambitie om aan de leiding te blijven staan.”

ook niet in de kleren. Ik voel dat mijn benen zwaarder zijn dan normaal.”

“Die negen punten doen ons niet dromen van meer. Onze hoofddoels­telling blijft het behoud verzekeren. Volgende week wacht de derby tegen Heikant, een ploeg die het ook niet

ATLETIEK

slecht doet. Dat wordt een match om naar uit te kijken. Dat we de partij als leider aanvatten, is mooi, maar het is niet onze ambitie om daar te blijven staan. De punten die we pakten, zijn belangrijk­er dan die leiderspla­ats.”

 ?? FOTO SMB ??
FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium