Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“De kopjes gingen te snel naar beneden”

- JENS HEYVAERT

Het was lang geleden dat RC Mechelen thuis nog zo in zijn hemd werd gezet als zaterdagav­ond tegen Termien. De 2-6-oplawaai kwam snoeihard aan.

“De kopjes gingen te snel naar beneden”, zegt Jens Heyvaert. “Nog voor het eerste halfuur voorbij was, stonden we 0-4 achter. Het ging allemaal zo snel. Voor we ons konden herstellen, hing er alweer een goal tegen de touwen. Het was een vreselijke avond.”

De strafschop­goal van Heyvaert kon daar niks aan veranderen. “Dat onthou je gewoon niet. Na zo’n wedstrijd spoken veel dingen door je hoofd en komt mijn omgezette penalty niet eens aan bod. Dat Termien het slim speelde? Misschien speelden wij in de kaart van Termien, dat kan ook een antwoord zijn. We maakten het hen veel te gemakkelij­k en bovendien lukte bij hen alles. Zij maakten zelden geziene mooie doelpunten, maar het is wel hun verdienste dat het dan ook allemaal lukte.”

Je zou kunnen stellen dat Racing een offday had. “Nee, dat was het helemaal niet. Als je bij elke slechte prestatie het begrip offday op tafel legt, ontloop je voor een deel je eigen verantwoor­delijkhede­n. Er is geen drama gebeurd, hé. Ondanks al het slechte van deze match is dit geen ramp, maar dan moet volgende zaterdag in Beringen een revanche volgen. Zo’n pak rammel mag je maar één keer overkomen.”

Racing haalde nog versterkin­g: de 20-jarige verdediger Jerko Guldix, die na zijn vertrek bij Anderlecht zonder club zat. Wout Kerckhofs (knie) en Put (knie) volgden de match op krukken. Hmouda zit al aan drie gele kaarten en mist de partij tegen Beringen.

VROUWENVOE­TBAL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium