Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Niet slecht, maar ook niet wauw”

- GUAN DE SMET

Vincent Laporte sloot zijn seizoen zaterdag af met winst in de vijfkamp (200m, 1500m, discuswerp­en, speerwerpe­n en verspringe­n) van Vilvoorde. Hij kon in herfstig weer nog eens zijn meerkampha­rtje ophalen.

“Het voelde goed om nog eens een meerkamp te doen, want dat was lang geleden”, zegt de 23jarige atleet. “Mijn oorspronke­lijke doel was het BK tienkamp, maar eind mei liep ik een scheurtje in de schuine buikspiere­n op. Jammer, want tijdens de lockdown in maart en april had ik best goed getraind. Het herstel verliep trager dan ik had gehoopt en daardoor kon ik lange tijd minder trainen op de explosieve­re proeven. De tienkamp in Deinze was door de trainingsa­chterstand net niet haalbaar. Daarom besloot ik om in Vilvoorde de vijfkamp te doen.”

3423 punten totaliseer­de hij. “Ik vond het niet slecht, maar ook niet wauw. Ik moet de wedstrijde­n weersomsta­ndigheden in rekening nemen en die waren niet ideaal. In het verspringe­n en discuswerp­en had ik enkele ‘verre nullen’. Dat vond ik jammer. De 200m liep ik zonder echte tegenstand en met de wind schuin op kop. Het speerwerpe­n was een struggle. Ik maak te veel fouten. Op training lukt het ondertusse­n aardig, maar op wedstrijde­n ga ik de mist in. Op de 1500m liep ik nog wel mijn persoonlij­k record. De voorbije periode deed ik vaker de 800m, dus ik verwachtte een goed resultaat en dat kwam er ook.”

“Normaal zou dit mijn laatste jaar als tienkamper zijn geweest, maar nu ik geen tienkamp kon doen, wil ik toch nog even voortdoen. Stiekem droom ik er nog altijd van om de 7000 punten te halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium