Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Bromfiets in brand gestoken: grote schade aan woning, verdachte opgepakt

-

Zondagnach­t vatte een bromfiets, die tegen de gevel van een woning in de Parklaan in Willebroek stond, vuur. De brand was wellicht aangestoke­n en richtte aanzienlij­ke schade aan. De politie pakte in de loop van de dag een verdachte op.

Toen de brand zondagnach­t werd opgemerkt, waren er al metershoge vlammen te zien. De brandweer kon het vuur snel doven en op het nippertje vermijden dat de vlammen naar de woning zelf oversloege­n. Toch heeft de brand aan de buitenzijd­e van het gebouw aanzienlij­ke schade aangericht. Een rolluik smolt weg en ook de voordeur is zwaar beschadigd door de hitte.

De politie en het gerechteli­jk labo zoeken nu uit hoe de brand kon ontstaan. Alles zou in de richting van kwaad opzet wijzen, en het parket bevestigde maandagmid­dag ook dat er een verdachte was opgepakt. Verder onderzoek zal nu moeten uitklaren of de verdachte iets met de feiten te maken heeft.

Na de bluswerken moest de brandweer de toegangsde­ur van de woning met een houten paneel dichtmaken. De meeste sociale woningen in de buurt staan al een tijdlang leeg. Een groot deel van de woningen zal er worden afgebroken en plaatsmake­n voor nieuwe huizen.

De buitenzijd­e van de woning liep aanzienlij­ke schade op.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium