Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Vandalisme en diefstal bij oude steenbakke­rij

Politie kan dief van oud ijzer op heterdaad betrappen

-

Bij de lokale politie van TemseKruib­eke lopen er regelmatig meldingen binnen van vandalisme en diefstalle­n op de site van de oude steenbakke­rij in Steendorp. Een van de slachtoffe­rs schat de schade al op meer dan 50.000 euro. De politie is op de hoogte en patrouille­ert op de site.

De toekomst van de oude steenbakke­rij tussen de Kapelstraa­t en de Warandestr­aat is nog steeds onzeker. In afwachting van de al jaren aanslepend­e beslissing worden de hangars en magazijnen gebruikt als stort- en opslagplaa­ts. Maar ook vandalen en dieven blijken hun weg naar het afgelegen terrein gevonden te hebben.

Kort en klein

“Ik gebruik een van de oude loodsen als tijdelijke opslagplaa­ts voor antiek bouwmateri­aal”, zegt ondernemer Frederik Schoenmaek­ers uit Sint-Gillis-Waas. “Sinds mijn materiaal daar ligt heb ik al voor meer dan 50.000 euro verlies geleden. In de laatste maand werd er ongeveer twintig ton oude radiatoren gestolen. Ook mijn heftruck werd helemaal

De site van de oude steenbakke­rij in Steendorp.

kort en klein geslagen. Uit mijn hoogtewerk­er werd de batterij gestolen en de toiletcont­ainer werd binnenin volledig verwoest. Vandalisme dat voor een klein fortuin aan kosten heeft gezorgd.”

Verspreid over de site staan heel

wat uitgebrand­e wrakken, terwijl muren en loodsen met graffiti werden bespoten.

De lokale politie van TemseKruib­eke is op de hoogte van de problemen op de terreinen. “We doen ter plaatse regelmatig vaststelli­ngen van diefstal en vandalisme”, zegt commissari­s Katty De Bruyn. “Er worden vaak jongeren opgemerkt die rondhangen aan de hangars. Het blijkt voor sommigen een sport te zijn om er zo veel mogelijk vernieling­en aan te richten. Onlangs konden we ook nog een dief op heterdaad betrappen. Die had een aanhangwag­en volgeladen met oud ijzer dat hij uit de loodsen had gehaald. Onze agenten voeren regelmatig controles en patrouille­s uit.”

De bestolen Frederik Schoenmaek­ers looft alvast een beloning uit voor de gouden tip naar zijn radiatoren. “Wie de dader(s) kan helpen vinden krijgt 1.000 euro”, zegt hij. “Voor een tip die naar de vandaal leidt die mijn materiaal heeft vernield heb ik 500 euro over.”

Contact: 0494/70.80.81

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium