Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Tom Barman toont zijn blik op het leven in eerste expo en boek

Tentoonste­lling van dEUS-frontman op Antwerpse Zuid

-

Op een nieuw dEUS-album en een opvolger voor zijn film is het nog even wachten. In afwachting daarvan pakt Tom Barman uit met het fotoboek

Vanaf 24 oktober ook goed voor een gelijknami­ge tentoonste­lling op het Zuid in ‘zijn’ Antwerpen.

Wat doet een muzikant voor zijn optreden in één of andere stad voor hij de concertzaa­l in mag? Tom Barman is dan tegelijk wandelaar en fotograaf. Hij vindt het een zalige manier om de tijd te doden en zo een stad te ontdekken. Een bloemlezin­g van die foto’s kwam terecht in Hurry up and wait. Maar verwacht hier geen selfie voor de scheve toren van Pisa. Denk eerder aan een beeld van een matras op een strand of een foto van wat plooien in een laken. Het is zijn blik op dagelijkse esthetiek. De foto’s overspanne­n de afgelopen tijdspanne van tien jaar en zijn genomen in Las Vegas, Nairobi of Buenos Aires.

Enkele werken waren vorig jaar al te zien in het restaurant Hof Van Cleve in Kruishoute­m. Van 24 oktober tot 30 november loopt de tentoonste­lling in Gallery Schaliënst­raat 2 op hetzelfde adres nabij de Ledeganckk­aai op het Antwerpse Zuid. Hier was vroeger de bekende X-One Gallery gevestigd die vooral in de jaren zeventig faam verwierf. Het is de eerste expo in het nieuwe leven van dit gebouw.

www.tombarman.net, www.borgerhoff-lamberigts.be

 ?? FOTO SEBASTIAN STEVENIERS ?? Tom Barman.
FOTO SEBASTIAN STEVENIERS Tom Barman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium