Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Ronde van Vlaanderen start aan Steen, niet op Antwerpse Grote Markt

Corona verhuist ook Antwerpse startplaat­s van Ronde van Vlaanderen

-

De ploegvoors­telling van de Ronde van Vlaanderen vindt op 18 oktober niet plaats op de Grote Markt van Antwerpen. Het startpodiu­m verhuist naar het Steenplein, zo’n vijfhonder­d meter verder langs de Schelde. Zonder publiek.

“Dit is noodzakeli­jk omdat we de nieuwe startlocat­ie logistiek gemakkelij­ker kunnen afsluiten”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van organisato­r Flanders Classics. “We zullen de ploegvoors­telling wel live streamen, zodat de mensen ze thuis kunnen volgen.” Ook de VRT zal tijdens de integrale uitzending van de Ronde van Vlaanderen fragmenten van de ploegvoors­telling uitzenden.

Ook de vernieuwde startlocat­ie van Gent - Wevelgem (nu zondag) wordt opnieuw gewijzigd.

De renners moeten het startblad tekenen aan de Menenpoort in Ieper in plaats van op de Grote Markt. Eveneens zonder publiek.

Ook aan de finish en op alle hellingen of kasseistro­ken van de vier wedstrijde­n van Flanders Classics – ook nog de Brabantse Pijl (vandaag) en de Scheldepri­js (17 oktober) – zijn geen toeschouwe­rs noch vips toegelaten.(bvc)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Wielerfans op de Antwerpse Grote Markt voor de start van de Ronde. De epidemie verhindert dit jaar een dergelijk tafereel.
FOTO PHOTO NEWS Wielerfans op de Antwerpse Grote Markt voor de start van de Ronde. De epidemie verhindert dit jaar een dergelijk tafereel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium