Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Mechelen grijpt naast titel Fietsstad

Toch kleine pluim van Fietsersbo­nd

-

Niet Mechelen, maar Kortrijk is dinsdag door de Vlaamse Stichting Verkeersku­nde (VSV) uitgeroepe­n tot Fietsstad 2020. Toch krijgt het stadsbestu­ur van de Fietsersbo­nd een kleine pluim én een verlanglij­stje voor de toekomst.

Mechelen was genomineer­d in de categorie voor gemeenten met meer dan 50.000 inwoners. Maar Kortrijk, dat eerder al een fietszone in het centrum invoerde, ging na een evaluatie van haar beleid en infrastruc­tuur met de eer lopen. Desondanks kwam er van de Fietsersbo­nd een schouderkl­opje van de Fietsersbo­nd. “Proficiat voor het aanbrengen van een duidelijke overgangss­trook tussen de fietszone aan de Dijle en het fietspad langs de Winketkaai. Daarmee kan het fietspad als afgewerkt worden beschouwd”, zegt voorzitter Luc Van Espen.

“Als Mechelen op korte termijn nog een aantal van zulke projecten realiseert, ligt de titel ‘Fietsstad van Vlaanderen’ mogelijk tegen het einde van deze legislatuu­r in het verschiet”, legt Van Espen

Het begin van de fietszone van het centrum aan de Dijle. uit. De Fietsersbo­nd stuurt aan op de realisatie van het Tivolipad, de vernieuwin­g van de fietspaden op de Antwerpse-, Lierse- en de Leestseste­enweg en in de Nekkerspoe­lstraat. “Maar ook op de

fietsring rond de vesten, de fietsas van Kapelle-op-den-Bos naar het centrum en - last but not least - het rammelvrij maken van de fietszone”, vertelt Luc Van Espen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium