Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

MECHELEN Basisschoo­l De Puzzel tijdelijk dicht door corona-uitbraak bij leerkracht­en

-

In GO! basisschoo­l De Puzzel in Mechelen zijn vier leerkracht­en positief getest op Covid-19. Bij leerlingen werden er nog geen symptomen vastgestel­d. Toch is er beslist om de hele school preventief te sluiten tot eind deze week.

“Onze school gaat preventief dicht. Vrijdag evalueren we de situatie opnieuw”, zegt Saskia Van Aerschot, directeur van GO! basisschoo­l De Puzzel. De school zorgt wel voor noodopvang voor kinderen van ouders die werken en geen andere oplossing hebben. Ze worden allemaal persoonlij­k opgebeld om hen op de hoogte te brengen.

In De Puzzel op de Leuvensest­eenweg lopen 187 leerlingen school. Na de positieve coronatest die vier leerkracht­en aflegden, gaan acht leerkracht­en in afwachting van de testresult­aten in quarantain­e. We hopen dat een deel van die laatste groep volgende week opnieuw aan de slag mag, zodat onze school opnieuw open kan”, legt Van Aerschot uit.

De vijf overgeblev­en leerkracht­en van de kleutersch­ool nemen de noodopvang op zich. “De tijdelijke sluiting door de besmetting­en voelt voor iedereen als een koude douche, maar we kunnen niet anders dan de coronaproc­edure naleven”, vertelt Saskia Van Aerschot. De stedelijke veiligheid­scel volgt de situatie mee op. “We bekijken waar we de school, de leerlingen en hun ouders kunnen ondersteun­en”, zegt burgemeest­er Alexander Vandersmis­sen (VldGroen-m+). Als de sluiting na vrijdag aanhoudt, begint De Puzzel met afstandson­derwijs.

 ??  ??
 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? De Puzzel.
FOTO DIRK VERTOMMEN De Puzzel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium