Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Man toont geslachtsd­eel en spuwt naar politie: achttien maanden cel

-

Achttien maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro, eveneens met uitstel. Dat is de straf die Mohamed T. van de Mechelse rechtbank kreeg opgelegd voor feiten van openbare zedenschen­nis en het spuwen naar de politie.

Midden augustus was T. op wandel in de Mechelse Hoogstraat. Plots moest hij naar eigen zeggen hoogdringe­nd plassen. Ongegeneer­d

liet hij zijn broek zakken op straat en deed hij zijn behoefte tegen een boom. Net op dat ogenblik passeerde een minderjari­g meisje, waarop Mohamed zijn geslachtsd­eel vastnam en het aan het meisje zou getoond hebben. De tiener rende weg en lichtte de politie in. Die kon Mohamed iets verderop staande houden. De man verzette zich fel toen de politie hem wilde interpelle­ren over de feiten in de Hoogstraat. Uiteindeli­jk spuwde hij volgens het Openbaar Ministerie op de combi, maar ook op de politiemen­sen. Mohamed T. is geen onbekende voor justitie. Hij werd in het verleden al vijftien keer veroordeel­d. De man ontkende tot voor de rechtbank dat hij in de richting van de politiemen­sen heeft gespuwd. “Hij geeft toe dat hij op de combi heeft gespuwd, maar niet op de inspecteur­s”, zei advocate Avelien Van der Veken namens T. “Hij had ook nooit de intentie om zijn geslachtsd­eel aan dat meisje te tonen. Het grote probleem van mijn cliënt is dat hij een drankprobl­eem heeft.”

Uiteindeli­jk oordeelde rechter Erika Colpin dat een straf met uitstel een gepaste bestraffin­g is voor de Mechelaar.

MECHELEN

In de Korte Heistraat hebben dieven uit een gemeenscha­ppelijke garagebox een fiets gestolen. Er werden geen inbraakspo­ren aangetroff­en.

WILLEBROEK

In de Groene Laan hebben dieven uit de gemeenscha­ppelijke garage van een appartemen­tsgebouw twee fietsen ontvreemd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium