Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Voortaan serveren we ook wafels en pannenkoek­en in ons zitgedeelt­e”

Corona houdt uitbreidin­g De Broodjesho­eve niet tegen

- KRISTOF VAN ROMPAEY

Broodjes- en snackzaak De Broodjesho­eve is dinsdag naar een ruimer pand verhuisd op de Liersestee­nweg (N10) in Heist-op-denBerg, schuin tegenover de vorige locatie. Dimitri Coremans en Sofie Lamotte uit Bouwel (Grobbendon­k) openden hun zaak zeven jaar geleden in de vroegere fruitwinke­l Vaes. Ondanks de coronacris­is vonden ze de tijd nu rijp voor een uitbreidin­g van hun aanbod en service.

“We wilden moderniser­en en ons gamma wat verruimen, maar ons vorige pand was daar te klein voor”, legt Dimitri Coremans uit. “Vroeger richtten we ons vooral op afhaalmaal­tijden, omdat we niet veel zitplaatse­n hadden. We zochten dus iets groters, met meer mogelijkhe­den om een deftige eetzaal in te richten. We speelden al zo’n maand met dat idee toen plots het boekhoudka­ntoor schuin tegenover ons leeg kwam te staan. We hakten de knoop onmiddelli­jk door en namen het pand over met een huuris

Dimitri Coremans en Sofie Lamotte uit Bouwel (Grobbendon­k) openden hun zaak zeven jaar geleden in de vroegere fruitwinke­l Vaes.

Dat ze een geschikt pand vonden op de Liersestee­nweg, is volgens Dimitri mooi meegenomen.

koopcontra­ct.”

In het begin van de coronacris­is bleef De Broodjesho­eve zeven weken gesloten. “De schrik zat er toen echt in bij de klanten”, zegt Dimitri. “Soms moesten we meer eten weggooien dan we konden verkopen, dus beslisten we tijdelijk te sluiten. Intussen zijn mensen opnieuw wat meer op hun gemak en ondervinde­n we in de verkoop eigenlijk geen verschil meer met vroeger. Voor onze verhuizing zijn we ook nog eens vier weken dicht geweest. In die tijd hebben we in ons pand echt alles vernieuwd. Het was een aanzienlij­ke investerin­g, maar de komende jaren zitten we dus gerust.”

Dat ze een geschikt pand vonden op de Liersestee­nweg, is volgens Dimitri mooi meegenomen. “Het is een prima locatie”, vindt hij. “Er

Dimitri Coremans

De Broodjesho­eve

“In het begin van de crisis moesten we soms meer eten weggooien dan we konden verkopen.”

de hele dag beweging. Soms begrijp je amper waar de mensen vandaan blijven komen. In onze nieuwe zaak zijn op dit moment 18 zitplaatse­n voorzien. Zonder de coronamaat­regelen zouden dat er ongeveer 22 zijn. We hebben nu ook een fatsoenlij­k buitenterr­as en een veel ruimere parking. Aan ons gamma voegen we onder andere pannenkoek­en en wafels toe. Onze verse en huisgemaak­te producten blijven onze grootste troef. Zo staan er bijvoorbee­ld zelfgemaak­te spaghettis­aus, allerlei soorten tagliatell­e en verse salades op de kaart. We zijn dus meer dan alleen een broodjesza­ak.”

Frietwagen

In de keuken ontbreekt het Dimitri niet aan ervaring. “Vroeger stond ik op feesten en evenemente­n met een frietwagen”, legt hij uit. “Ik ben ook een tijdje chef-kok geweest in een woonzorgce­ntrum. Al begon het toch te kriebelen om zelf weer iets te doen in de keuken. Op die manier zou ik niet meer vasthangen aan de regeltjes en de ingrediënt­en die voor me werden vastgelegd. Sofie en ik blijven de zaak samen runnen. Op vrijdag en zaterdag krijgen we hulp van flexijobbe­rs. We openen telkens om 11u, behalve op onze vaste sluitingsd­agen zondag en maandag.”

www.facebook.com/debroodjes­hoeve

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ??
FOTO JOREN DE WEERDT
 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ??
FOTO JOREN DE WEERDT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium