Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Het punt van de opluchting”

Kevin De Man grijpt met zwaar vertimmerd­e ploeg eerste punt

- PATRICK POPPE

Bornem heeft dan toch zijn eerste punt te pakken. Met een vertimmerd­e ploeg zat geel-rood tegen Vosselaar in een zetel, want het scoorde al na drie minuten. Al snel werd het 1-1. Daarna hield Bornem tegen tien bezoekers stand. Het is nu zaak om zo snel mogelijk eens te winnen, beseft ook Kevin De Man.

“Idealer kon onze start zondag niet zijn”, zegt Kevin De Man. “We waren van bij de aftrap alert en na drie minuten maakte Bigdad al de 1-0. Door een individuee­l foutje achterin kwam Vosselaar na een kwartier wel gelijk met een schot uit de tweede lijn, maar we bleven zeker de beste kansen hebben. In de tweede helft viel Vosselaar dan met tien na een rode kaart en konden we eigenlijk gemakkelij­k de 1-1 vasthouden. We drukten nog en op het einde hadden we nog een immense kans op de 2-1, maar het mocht niet zijn.”

“Toch was dit het punt van de opluchting, want het belangrijk­ste is natuurlijk dat de nul eindelijk weg is. Ik denk dat we al eerder een punt verdienden, twee weken geleden tegen Bevel bijvoorbee­ld, maar nu kregen we dus wel waar we recht op hadden. Logisch, want ik zie ons week na week sterker worden. In dat opzicht had ik de week voordien liever de match tegen Kontich wel gespeeld, zodat de continuïte­it er was, maar misschien komt het ons nog wel goed uit dat we tegen de nieuwe datum completer zijn. We missen immers nog altijd enkele sterkhoude­rs: geblesseer­den

Kevin De Man op archiefbee­ld.

en enkele jongens die verplicht in quarantain­e zitten.”

Bornem blijft voorlopig wel laatste met één punt, maar heeft wel aansluitin­g gekregen met Zoersel en Rapid Leest. De partij tegen de Mechelaars staat trouwens zondag op het programma. “Het wordt voor ons zaak om zo snel mogelijk eens te kunnen winnen. Afgaande op onze progressie zit dat er zeker in. Tot nog toe hebben we ook altijd veel moeten puzzelen en schuiven in de ploeg: er is nog geen typeploeg van elf spelers die al weken met elkaar speelden. Ook dat kan alleen maar beteren.”

Maxime De Vos stond tegen Geel verrassend onder de lat. Voor de 21-jarige doelman uit Willebroek een nieuwe vuurproef, die hij met verve doorstond.

Het al twee seizoenen oude keeperspro­bleem bij Oppuurs was dit weekend weer acuut. Yuri Schaerlaec­ken is nog altijd niet fit. De vorig jaar van het failliete FC Duffel overgekome­n Ruben Coppens was meer dan een tussenoplo­ssing, maar toen hij op de laatste training een knieblessu­re opliep, zat groenzwart opnieuw in de situatie van twaalf maanden geleden. Toen moest de jonge en pas van Ganshoren

overgekome­n Maxime De Vos het doel verdedigen tegen Racing Mechelen. Zaterdag tegen Geel maakte hij in gelijkaard­ige omstandigh­eden zijn competitie­debuut. Sommigen vreesden voor een gelijkaard­ige afloop (Racing won met 1-6). “Toen ik vrijdag te horen kreeg dat ik Ruben moest vervangen, spookte ook bij mij die nare herinnerin­g door mijn hoofd. Toch wist ik die gedachte van mij af te zetten”, zegt Maxime De Vos. “Ik had geen zenuwen. De vorig seizoen opgedane ervaring kwam van pas. Veel werk kreeg ik niet, maar ik voorkwam wel de 0-1. En tegen de gelijkmake­r had ik geen verhaal.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ??
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium