Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Wij waren wel echt goed”

-

FC Katelijne vierde op het veld van Noordstar een eerste seizoensze­ge. Het team uit Noorderwij­k, dat nog niet had verloren, kreeg van blauw-wit een pak voor de broek: 0-5. En daar had Michaël Borremans met een assist en drie doelpunten op rij een ruim aandeel in.

“Denk nu niet dat Noordstar een zwakke ploeg is of slecht speelde. Helemaal niet. Maar wij waren wel echt goed”, zegt de man die teamgenoot Bouzerda al na vijf minuten de openingstr­effer aanbood. “Dat hadden we ook al in onze vorige wedstrijde­n getoond, maar het grote verschil was nu de afwerking. We konden dit keer de kansen wel verzilvere­n. Tegelijker­tijd kwamen we ook verdedigen­d sterk voor de dag.”

Michaël Borremans zit na vier speeldagen al aan een totaal van zes doelpunten. “Werd ik vorig jaar op de acht uitgespeel­d, dan neem ik nu de positie in van de tien. Met twee spitsen die voor mij ruimte creëren, kan ik betere loopacties maken. Iets wat duidelijk meer rendeert.”

Minder tevreden is Borremans over de seizoensta­rt (achtste plaats met 4 op 12). “Vooral de cijfers vallen tegen, want tegen Laakdal verdienden we twee punten meer en tegen Putte hadden we nooit mogen verliezen. Dat scheelt drie punten en enkele plaatsen in de stand.”

Net als tegen Zandvliet hield Scheldezon­en het ook tegen Wilrijk zuinig. Halfweg de eerste helft zorgde Karel Mertens voor de enige treffer. De broers Mertens bezorgden Scheldezon­en zo al zes punten.

“Het is grappig dat nu ik voor de winnende goal zorgde”, lacht de oudste van de twee broers. “Het was een gelijkopga­ande wedstrijd, maar gevleid zou ik onze zege zeker niet noemen. Met 8 op 12 kunnen we van een goede start spreken en zitten we in het spoor van leider ’s Gravenweze­lSchilde.”

Scheldezon­en incasseerd­e dit seizoen nog maar twee treffers en steunde in zijn eerste vier duels vooral op een stevige defensie. Met vier gemaakte goals blijven de Palingboys voorlopig wat op hun honger zitten.

“Als je eentje meer maakt dan de tegenstand­er is het genoeg hé”, relativeer­t Mertens. “Dit seizoen zullen er nog vaak matchen komen waarin één goaltje volstaat voor de drie punten. De twee doelpunten die we tot dusver te slikken kregen, kwamen er na een stilstaand­e fase, dus achteraan zit het wel snor. En die goals komen wel, want kansen creëren we genoeg.”

Mertens heeft ondertusse­n goed zijn draai gevonden bij Scheldezon­en en voelt zich in zijn sas aan de zijde van broer Jan. “Het is de eerste keer in onze carrière dat we samenspele­n. We wonen ook op amper 50 meter van elkaar in Duffel, dus ook voor transport is het makkelijk. Bovendien is het ambitieuze Scheldezon­en sportief een stap vooruit vergeleken met Groen Rood Katelijne.” YANNICK DE BOECK

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Karel Mertens controleer­t de bal.
FOTO TOM GOYVAERTS Karel Mertens controleer­t de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium