Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Nog lange weg af te leggen”

Eerstejaar­s Milan De Ceuster wint twee keer in twee dagen

-

Met de zege van zaterdag in Rijkevorse­l kon het weekend voor Milan De Ceuster al niet meer stuk, maar het werd nog mooier toen hij ook zondag in Nieuwrode won. Vooral de manier waarop hij won, sprak tot de verbeeldin­g.

“Vlak na de start van de wedstrijd in Nieuwrode sprong Victor Hannes weg”, vertelt De Ceuster. “Nog in diezelfde ronde reed ik naar hem toe. Niet veel later kwam Mauro Cuylits aansluiten. De verstandho­uding was perfect en we draaiden goed rond. Met Milan Van den Haute kwam er nog een vierde sterke kracht bij, zodat de ontsnappin­g zeer lang standhield. Jammer genoeg konden Victor en Mauro op een gegeven moment geen aflossinge­n meer doen, waardoor het peloton ons in de voorlaatst­e ronde toch weer kon inrekenen.”

Wie dacht dat de 14-jarige renner van Heist Cycling Team zich dan gewonnen zou geven, had het mis. “Ik kwam even op adem en demarreerd­e een twaalftal kilometer voor het einde opnieuw. Nu stond ik er alleen voor. Dat deerde me niet en ik won uiteindeli­jk met een tiental seconden voorsprong.”

De Ceuster komt uit een ware fietsfamil­ie. “Zowel mijn papa als mijn stiefpapa (Geert De Ceuster en Mario De Decker, nvdr.) was vroeger wielrenner. Daarnaast zijn Sean en Mike De Bie halfbroers van mij. Het fietsen zit dus in ons DNA. Als ik eens samen met Sean De Bie ga trainen, voel ik wel dat ik nog een lange weg af te leggen hebben. Dat is natuurlijk ook maar logisch. Sean is een doorgewint­erde prof, terwijl ik nog maar aan mijn tweede seizoen als wielrenner bezig ben.”

Volgend jaar maakt De Ceuster de overstap naar Acrog-Tormans. “De goede reputatie van het team en de kansen die ik daar zal krijgen om door te groeien, overtuigde­n me om die beslissing te nemen. Bij Heist Cycling Team vonden ze het natuurlijk jammer, al begrepen ze mijn keuze ook wel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium