Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Ze vliegen vlotjes binnen”

-

Na de 3-0 van vorige week tegen Sint-Pauwels won Sint-GillisWaas nu ook van Hamme-Zogge met 1-3. Coach Yves Michelet is een tevreden man. “Alleen in de eerste match op Melsele vergaten we te scoren maar sindsdien vliegen ze vlotjes binnen. Ik vind het knap van mijn jongens, want op drie spelers na is er geen enkele die ooit in derde speelde. Het grote voordeel is dat ik amper twee nieuwkomer­s moest inpassen na de promotie. Bij Hamme-Zogge hebben ze blijkbaar nog wat aanpassing nodig. Enig minpunt was die late tegengoal in blessureti­jd. Je wil toch graag met een clean sheet van het veld en dan pak je nog zo’n vervelende goal op een hoekschop.”

Mechelen heeft zijn start niet gemist. Het versloeg in eigen bad Eeklo met liefst 25-9. Sammy Claes kroonde zich met zes doelpunen tot topschutte­r.

Mechelen haalde niet alleen de Kroatische topspeler Nicola Pavlicevic binnen, er werden ook nog enkele jongere talenten aangetrokk­en. Sammy Claes zette deze vernieuwde kern op weg. Halfweg stonden het 14-0. Naast Sammy Claes toonde ook Sven Publie zich goed bij schot. Hij lukte vijf treffers.

“Er waait op de trainingen duidelijk een nieuwe wind. De mentalitei­t zit zeer goed”, begint Sammy

Claes. “Al had ik niet verwacht dat het tegen Eeklo zo goed zou gaan. We staan verder dan verwacht. Nu valt het nog te bekijken hoe we het tegen de sterke ploegen gaan doen. Zaterdag staat een verplaatsi­ng naar Moeskroen op het programma. Dat is meteen een topper. Hopelijk kunnen we spelen, want we willen dit momentum vasthouden. Maar het zou best kunnen dat deze wedstrijd wordt uitgesteld door coronabesm­ettingen bij Moeskroen.”

De Mechelse topschutte­r had ook nog een goed woordje voor nieuwkomer Nikola Pavlicevic. “Je merkt dat die jongen op hoog niveau heeft gespeeld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium