Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Opticiens zamelen geld in voor brillen voor Afrikaanse kinderen

-

De Belgische ngo Licht voor de Wereld organiseer­t op woensdag 7 oktober een actie bij enkele van hun ‘Opticiens voor de Wereld’. In onze provincie gebeurt dat bij Brillier in de Antwerpses­traat 1 in Lier.

26 miljoen mensen in ontwikkeli­ngslanden hebben een vorm van vermijdbar­e blindheid. Heel wat kinderen in ontwikkeli­ngslanden hebben oogproblem­en, maar kunnen zich geen bril veroorlove­n. Om hiervoor aandacht te vragen, lanceren we op de Werelddag van het Zicht de campagne Elk kind een bril”, zegt woordvoers­ter Ine Van Bastelaer.

“Vanaf de Werelddag van het Zicht op 8 oktober tot en met 31 december willen we genoeg geld inzamelen om vijfhonder­d kinderen in Afrika een bril te geven. Een bril voor een kind kost gemiddeld 20 euro in de optiekzake­n verbonden aan onze partnerzie­kenhuizen. De aftrap van deze actie geven we bij enkele van onze 68 Opticiens voor de Wereld.”

In de provincie Antwerpen vindt deze actie plaats bij opticien Bril“Zo’n

Een Afrikaans meisje is tevreden met haar bril.

lier in Lier. “Voorbijgan­gers krijgen er de kans om met iemand die ze graag zien een foto te nemen in een photobooth. Want niet alleen zien, zou vanzelfspr­ekend moeten

zijn, ook graag zien”, benadrukt Ine Van Bastelaer.

www.lightforth­eworld.be/elkkindeen­bril

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium