Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Het meest bizarre sluikstort dat ik ooit zag”

Man staat terecht omdat hij caravan probeert te begraven

-

“Dit is het meest bizarre sluikstort dat ik in heel mijn carrière heb gezien.” Rechter Jan Van den Berghe wist dinsdag niet goed wat hij moest maken van een ruzie tussen twee broers. Een van hen heeft een stacaravan begraven onder de grond in Moerbeke-Waas. Sluikstort, zegt het gerecht.

“Een caravan onder de grond begraven: waarom zou ik mij daarmee bezighoude­n?”, klonk het in de rechtbank. Een 45-jarige Moerbekena­ar mocht het dinsdag komen uitleggen in de rechtbank in Gent. Hij werd door het Openbaar Ministerie gedagvaard als sluikstort­er en kijkt aan tegen een boete van 2.800 euro.

De feiten zijn bizar. Een wandelaars merkte in april 2019 op hoe op een privaat terrein in een bos in Moerbeke-Waas iemand bezig was met het ingraven van een caravan. De politie werd erbij gehaald, maar die werd afgewimpel­d met de boodschap dat “er een zwembad werd gegraven”.

Toen agenten twee dagen later terugkwame­n, bleek de caravan helemaal ingegraven. Sluikstort, klonk het oordeel. De wagen van de 45-jarige man werd gesignalee­rd aan het domein. Het gaat om iemand met een waslijst aan veroordeli­ngen.

Geen groene vingers

“Dat is geen sluikstort, ik heb daar niets mee te maken”, verdedigde hij zich. De man blijkt verwikkeld in een vete met zijn broer, die zich als tegenparti­j aandiende in Gent.

“Ik heb hem laten colloquere­n. Hij is kwaad op mij. Maar geloof mij: ik heb geen groene vingers.”

Rechter Jan Van den Berghe spreekt zich over een maand uit over

het opmerkelij­ke sluikstort, maar kon zijn oren niet geloven dinsdag. “Dit moet het meest bizarre sluikstort­verhaal zijn in mijn hele carrière.”

 ?? FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS ?? In de rechtbank van Gent werd dinsdag een opvallend sluikstort­verhaal uit Moerbeke-Waas besproken.
FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS In de rechtbank van Gent werd dinsdag een opvallend sluikstort­verhaal uit Moerbeke-Waas besproken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium