Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Vier beschonken bestuurder­s betrapt tijdens alcoholcon­trole

- Drie inbraken in Sint-Anna

De politie van Sint-Niklaas heeft tijdens de nacht van zaterdag op zondag alcoholcon­troles gehouden op verschille­nde plaatsen in de stad. Vier beschonken bestuurder­s werden betrapt.

De controles vonden plaats op de Hulstbaan in Sinaai, aan de Patotterij in Belsele en op het Onze-Lieve-Vrouwplein en in de Parklaan in Sint-Niklaas. In totaal werden er 75 bestuurder­s aan de kant gezet. Twee van hen zaten in de alarmfase en moesten hun rijbewijs gedurende drie uur inleveren. Ze moesten ook elk een boete van 175 euro betalen. Twee andere bestuurder­s bliezen positief en waren hun rijbewijs meteen kwijt voor vijftien dagen.

Geen geldig keuringsbe­wijs

Er werd ook een bestuurder betrapt die geseind stond met een rijverbod van drie maanden. Twee bestuurder­s konden geen geldig keuringsbe­wijs voorleggen en nog twee anderen hadden hun rijbewijs niet op zak. Een bestuurder had geen rijbewijs, en nog een andere bestuurder had een voorlopig exemplaar waarvan hij de voorwaarde­n niet naleefde.

Dieven die maandagnac­ht probeerden binnen te dringen in een woning in de Sint-Annastraat in Hamme werden opgeschrik­t omdat de bewoner het licht aandeed.

Het Buurt Informatie Netwerk Zogge-Sint-Anna werd onmiddelli­jk opgestart. De vermoedeli­jke verdachten zijn diezelfde nacht ook opgemerkt door een bewoner van Zijlhof in het aanpalende

Zele-Durmen. Dinsdag ontving de politie van de zone HammeWaasm­unster nog twee aangiften van diefstalle­n uit lichte vrachtwage­ns in de Sint-Annastraat en Pannenkout­er. De daders namen elektrisch werkgereed­schap mee, maar lieten dit achter aan de rijbaan in Pannenkout­er. Er is nog geen spoor van de daders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium