Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Ann Wauters waagt zich aan eerste boek

Basketbalt­opper schreef ‘Sinterklaa­s zoekt een Paard’

-

Basketbalt­opper Ann Wauters, aanvoerste­r van de Belgian Cats en afkomstig van Sint-Niklaas, heeft een eerste boek uit: Sinterklaa­s zoekt een Paard.

Ann Wauters is geboren in SintNiklaa­s en is mama van drie jonge kinderen. De link met de Sint is dus niet ver te zoeken. Nu heeft ze ook een Sinterklaa­sboek geschreven. Het prentenboe­k Sinterklaa­s zoekt een Paard is een spannend avontuur over de reispieten van Sinterklaa­s die voor de goedheilig man op zoek gaan naar een paard dat dit jaar de cadeautjes kan rondbrenge­n. De tekeningen in het boek zijn van de hand van de Amerikaans­e illustratr­ice Ellen Surrey. Er werden 75.000 exemplaren gedrukt, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Letterspel­letjes online

Zelfs online leeft het verhaal van Ann Wauters verder. Zo zijn er bijpassend­e letterspel­letjes te vinden op www.sinterklaa­sboeken.be. “Voorlezen bij mijn eigen kinderen is iets wat ik bijzonder graag en vaak doe”, zegt Ann zelf.

Ann Wauters heeft haar eerste boek ‘Sinterklaa­s zoekt een Paard’ uit.

“Ik zie ze dan altijd echt intens genieten. Daarnaast ben ik natuurlijk afkomstig van Sint-Niklaas en heb ik de mooie traditie van Sinterklaa­s al van heel jong altijd intens beleefd. Het was dan ook een grote uitdaging, maar tegelijk ook

zo leuk, om dit boek te mogen schrijven.”

‘Sinterklaa­s zoekt een paard’ is vanaf 19 oktober tot en met 1 november verkrijgba­ar bij alle Hypermarkt­en van Carrefour en Carrefour Market

BEVEREN

Een bromfietse­r is maandagoch­tend lichtgewon­d geraakt bij een ongeval op de Nieuwe Baan in Beveren. Hij werd aangereden door de bestuurder van een auto en moest voor verzorging overgebrac­ht worden naar het ziekenhuis.

TEMSE, HAMME

Een 53-jarige fietsster uit Hamme is maandagmid­dag tegen de kofferdeur van een bestelwage­n gereden in de Gentstraat in Temse. De kofferdeur werd opengedaan net op het moment dat het slachtoffe­r voorbijree­d. De vrouw viel en raakte daarbij lichtgewon­d.

TEMSE, LOKEREN, BEVEREN

In de Ruisstraat in Temse zijn maandagavo­nd twee bestuurder­s met hun auto op elkaar ingereden. Het ging om een man uit Lokeren en een man uit Beveren. Ze raakten allebei lichtgewon­d.

 ?? FOTO IF ??
FOTO IF

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium