Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

HEET VAN DE TONG...

-

Vindt u het terecht dat Louis (86) uit Turnhout zijn naakte tuinkabout­er moet weghalen?

Coronaverv­eling

Ik noem dit coronaverv­eling. De laatste tijd wordt er over alles en nog wat gezeverd. Zijn er niet meer aanstootge­vende dingen te zien tegenwoord­ig dan een stomme kabouter? Arm Vlaanderen!

PAUL BASTIAENSE­N, BERCHEM

Stadswacht­ers afschaffen

Dat die idiote stadswacht­ers eens doen waarvoor ze in dienst zijn genomen, zoals de hangjonger­en aanspreken. Maar dat durven ze niet. Afschaffen deze dienst die alleen maar geld kost.

WALTER STAES, TURNHOUT

Niet aanstootge­vend

Waar zijn we toch mee bezig? Hoe kan er openbare zedenschen­nis gepleegd worden met een porseleine­n tuinkabout­er. Wat is het volgende doelwit? Manneken Pis? Het Rubensmuse­um? Voor kinderen is dit totaal niet aanstootge­vend, eerder lachwekken­d.

SABINE NEELS,

DEURNE

Op minder publieke plek

Terecht wat hier is gebeurd en geen gezever waard. De stadswacht­en passen gewoon de wet toe. Voor al diegenen die dit erover vinden: wat is volgens jullie dan wel openbare zedenschen­nis? Of het nu kunst is of niet, je kan zulke zaken wel degelijk op een minder publieke plek zetten. In je huis of je achtertuin bijvoorbee­ld. En in een museum kan het ook natuurlijk.

BART VERMEIREN, EKEREN

Vroeger doodnormaa­l

Die tuinkabout­er is een beeld naar tekeningen van de Nederlands­e kunstenaar Rien Poortvliet uit het populaire kinderboek De kabouters. Je kan het mooi vinden of niet, maar dit valt onder de noemer kunst. In de jaren zeventig en tachtig was dit nog doodnormaa­l. Er wordt hier ook geen daad gesteld die de eerbaarhei­d van iemand aantast. Dit is geen openbare zedenschen­nis. HILDA SCHORPION, DUFFEL

Verzuurde wereld

Hoe kleingeest­ig kan je zijn? Wat gaan ze nog allemaal verbieden? Op lange duur mogen we alleen nog ademen. Mag er nog

eens gelachen worden? De wereld is al verzuurd genoeg.

SUZY DE MAEYER, MELSELE

Achterstan­d op andere landen

Triestige maatschapp­ij als dat al niet meer mag. Kregen die mensen als kinderen thuis hun ouders nooit naakt te zien? Daarom loopt Vlaanderen op het gebied van seks nog een eeuw achter op andere landen.

JEF PEETERS, TURNHOUT

Kitsch

Het enige aanstootge­vende eraan is dat het kitscherig is en van weinig goede smaak getuigt. Maar als dit niet kan, dan zijn er veel beelden op openbare plaatsen die men zou moeten ‘aankleden’ en schilderij­en in musea die men zou moeten afplakken. HERMAN BRUYNDONCK­X, HOVE

Vulgair

Ze doen maar, maar ik begrijp niet dat er mensen zijn die zulke wansmakeli­jke, vulgaire creaties in hun tuin willen.

MYRIAM DE DECKER, WOMMELGEM

Blote kont

Een lachertje moet toch nog kunnen. Ik had er vroeger een die zijn broek aftrok en zijn blote kont liet zien. Toen mijn buurman klaagde, antwoordde ik hem: ‘Als het gras tot aan zijn kotje komt, rij ik het af.’ Hij heeft nooit meer wat gezegd.

AIKOO COOLS, SINT-NIKLAAS

Plassend ventje

In een land waarvan de eerste bezienswaa­rdigheid die elke toerist in de hoofdstad gezien moet hebben een plassend ventje is, maakt men een probleem over een kabouter met blote borst in een tuin van een provincies­tadje...

VERA VAN TIGGELEN, NIJLEN

Gek geworden

Zijn ze een beetje gek geworden bij de ‘ordehandha­vers’? Ik vind dat iedereen nu een naakte kabouter in zijn voortuin moet zetten.

GWENDOLYN VANDENMOEL­AND, OUDENAARDE

Boete voor slechte smaak

Een boete voor zedenschen­nis gaat er zwaar over, eentje voor slechte smaak is misschien wel gepast.

FRANÇOIS VAN OUYTSEL, DEURNE

Decolleté verbieden

De verpreutsi­ng is een feit. Hoe kan nu zoiets onschuldig­s aanstoot geven. Straks wordt het decolleté nog verboden.

INGRID DE LEY, ANTWERPEN

Kwebbel laten staan

Als je alle naaktbeeld­en moet weghalen uit het straatbeel­d, ga je veel werk hebben. En wat dan met de Venus van Milo? Moet die dan ook verdwijnen uit de chique kasteeltui­n? Er is zo veel kunst waarop naakt staat afgebeeld. Ik denk dat onze cultuur aan het onderdoen is voor een andere. En over smaak valt ook al niet te twisten. Laat Kwebbel maar staan!

INGRID JOOSTEN, HALLE-ZOERSEL

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ??
FOTO BERT DE DEKEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium