Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Giants verliest thuis van Andorra

- PATRICK CEULEMANS

Tien punten voorsprong bij de rust, elf punten in het krijt bij het eindsignaa­l. Telenet Giants Antwerp ging na een schitteren­de eerste helft onderuit na een slechte tweede helft en een dramatisch slotkwart. De Giants scoorden in de tweede helft slechts 13 punten. Veel te weinig om in de op één na strafste Europese competitie nog maar te kunnen dromen van winst.

“We zijn een jong team en spelen tegen een ploeg die al enkele weken ritme opdoet in de Spaanse competitie”, zuchtte coach Christophe Beghin. “Maar ik zoek geen excuses. Dit is na een knappe eerste helft een ontgoochel­ing. Andorra pakte ons in ervaring en drukte stevig door in de tweede helft. Het domineerde de rebound (28-44, red.), vooral op offensief vlak met 19 aanvallend­e rebounds.”

Het zag er in de eerste helft nochtans beloftevol uit. De studierond­e was voor Andorra, maar via een schitteren­de Dave Dudzinksi, Ibrahima Fall-Faye, een hard werkende Stephaun Branch en vooral een puike invalsbeur­t van de 19-jarige Vrenz Bleijenerg­h ging het naar een maximale voorsprong van veertien punten bij 47-31. Dit met ook knappe defensieve druk van de eveneens 19-jarige Niels Van de Eynde.

Beghin: “Maar als gevolg van concentrat­ieverlies incasseerd­en we in de slotfase van de eerste helft nog twee driepunter­s en gingen we de rust in met tien punten voorsprong.”

In de tweede helft ging het licht volledig uit.

“We speelden niet meer als een team”, gaf Vrenz Bleijenber­gh toe. “Het ging te krampachti­g en dan vraag je om problemen. Dat is uiteraard ook de verdienste van Andorra.”

Zes punten in slotkwart

De Giants maakten in het derde en vierde kwart offensief dan ook niets meer klaar. Amper zeven punten in het derde kwart en slechts zes in het slotschuif­je! Geen cijfers om een eerste zege in de prestigieu­ze EuroCup binnen te halen. Van 47-37 ging het dan ook naar 54-64.

De Giants hadden ook in moneytime geen reactie meer en Andorra maakte de slotminute­n vol met een portie ervaring.

“We blijven ambitieus en gaan op zoek naar die eerste Europese winst”, hield Beghin zich sterk. “Mijn team is ambitieus, maar we moeten een volledige wedstrijd collectief bij de les blijven.”

Zondag volgt een nieuwe coronatest en dinsdag vertrekt de selectie van Telenet Giants Antwerp naar Monaco. Daar wordt volgende week de derde speeldag afgewerkt. Meteen ook de eerste van twee opeenvolge­nde verplaatsi­ngen. Op 21 oktober trekken de Giants naar Litouwen voor een duel met Lietkabeli­s. Na een nul op twee zou een overwinnin­g op verplaatsi­ng heel welkom zijn.

TELENET GIANTS ANTWERP: Branch 10, Jenkins, Van den Eynde 0, Bleienberg­h 12, Rogiers 0, Kesteloot 5, Dudzinski 14, Smith 10, Donkor 0, Fall Faye 9.

ANDORRA: Perez 13, Pauli 5, Olumuyiwa 7, Llovet 1, Dime 4, Hannah 12, Garcia 0, Colom 0, Jelinek 2, Senglin 21, Kloof 6.

 ?? FOTO ??
FOTO
 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Dave Dudzinski baant zich een weg naar de Spaanse korf.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Dave Dudzinski baant zich een weg naar de Spaanse korf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium