Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Ik weet uit ervaring hoe zwaar sporters het kunnen hebben”

Tennisster Charlotte Dupont begeleidt atleten in eigen sportzaak

-

Tennisspee­lster Charlotte Dupont (22) opende recent sportcentr­um SportsGEN op de Mechelbaan in Putte. Haar eigen tenniscarr­ière combineert ze voortaan met een job als fitheidsco­ach en met het begeleiden van andere competitie­spelers. Haar vader Johan gaat zich ontfermen over de fietsfanat­en, haar vriend Noah Printemps staat paraat als specialist in tennisrack­ets en accessoire­s.

Charlotte Dupont bekleedt momenteel plaats 155 op de Belgische tennisrank­ing. Een internatio­nale carrière heeft ze niet op het oog, maar de komende jaren wil ze nationaal nog wel stevig stijgen. Met TennisGEN, een oneen

Charlotte Dupont

derdeel van haar nieuwe zaak SportsGEN, wil ze tegelijk collega-tennissers naar een hoger niveau tillen door hen te begeleiden naast het tennisveld. “Hopelijk komen daar op termijn wel internatio­nale spelers uit voort. Zelf ben ik daar wat te oud voor”, vindt Charlotte. “Ik zet me dus liever in voor diegenen die op jongere leeftijd nog meer potentieel hebben, of iets ouder zijn en hun plek internatio­naal al trachten te verdedigen. De zaak is nu mijn absolute prioriteit. Met een plaats in de top 50 van België zou ik dus zeker tevreden zijn.”

Haar liefde voor sport, tennis in het bijzonder, kreeg Charlotte van kinds af aan mee. Ze haalde bachelor Sport en Beweging en wist meteen wat ze daarmee wilde doen. “Naast mijn passie voor sport groeide intussen mijn passie voor begeleiden”, legt ze uit. “Ik heb zelf de nodige hoogtes en laagtes gekend en weet uit ervaring hoe zwaar een sporter het soms te verduren krijgt. Met TennisGEN besteed ik aandacht aan alle fysieke eigenschap­pen die een tennisser moet hebben naast het technische aspect, van kracht tot snelheid. Cliënteel had ik al van de tennisless­en die ik al lang gaf.”

Eigen baas

Met FitGEN begeleidt Charlotte ook niet-tennissers die een be

Zaakvoerst­er SportsGEN “Zelf ben ik wat te oud voor internatio­naal tennis. De zaak is nu mijn absolute prioriteit.”

 ??  ?? Charlotte zorgt er in haar sportcentr­um voor dat tennissers en andere atleten topfit blijven
Charlotte zorgt er in haar sportcentr­um voor dat tennissers en andere atleten topfit blijven

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium