Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Eerste trage weg van Pallieters­tad krijgt naambordje

-

Tijdens de Dag van de Trage Weg, op zondag 18 oktober, wordt de eerste trage weg in Lier officieel ingehuldig­d.

“Van een eeuwenoude buurtweg tot een onbekend wandelpad of nieuw doorsteekj­e tussen wijk en centrum: voor fietsers, wandelaars en ruiters maken trage wegen het verschil. Ze zijn op de eerste plaats veilig, maar bovendien ook gezond, mooi en het verkennen waard. Met Dag van de Trage Weg vragen mensen, vereniging­en en gemeenten op een fijne manier meer aandacht voor de trage wegen”, zegt Caro Van Deck van de werkgroep Trage Wegen Koningshoo­ikt.

“Tijdens de voorbije lockdown ontdekten vele wandelaars en fietsers de trage wegen in Koningshoo­ikt en ze ondervonde­n ook het belang ervan. Wij ijveren ondertusse­n al bijna vijftien jaar voor trage wegen in Koningshoo­ikt. Twaalf wegen en paadjes konden we al met naam en toenaam vastleggen.”

Tijdens een wandeling langs een van de wandelluss­en van Koningshoo­ikt huldigt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA) komende zondag de eerste trage weg op grondgebie­d Lier officieel in. “Dat gebeurt aan de Mosterdpot­hoeve op de Berlaarses­teenweg, waar we de naam van de trage weg tussen de Berlaarses­teenweg en het Fort van Lier onthullen. Het is tof dat we dit kunnen doen op de Dag van de Trage Weg én in een gezamenlij­ke activiteit met onze vrienden uit Koningshoo­ikt”, onderstree­pt Guy Meulepas van de werkgroep Trage Wegen Lier.

Iedereen mag aan deze bijzondere wandeling deelnemen. Afspraak op zondag 18 oktober om 9.30u aan café ’t Lammeke op de Lierbaan 159 in Koningshoo­ikt (Lier). De wandeling is ongeveer 6,5 kilometer lang.

www.tragewegen­koningshoo­ikt.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium