Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Diego Van Looy wint stedelijke Sporttrofe­e

Stad gaat kampioenen persoonlij­k in bloemetjes zetten

-

Triatleet Diego Van Looy heeft de Sporttrofe­e van de stad Mechelen gewonnen. Turnster Jutta Verkest won de trofee voor Sportbelof­te van het jaar en atleet Daan De Becker won de G-sporttrofe­e. De jaarlijkse kampioenen­huldiging van de stad ging door corona door met een beperkt aantal aanwezigen.

In normale omstandigh­eden worden de jaarlijkse sporttrofe­een van de stedelijke sportraad uitgereikt op een groots evenement met alle genomineer­den en sportkampi­oenen van het afgelopen jaar, maar dat was door de coronamaat­regelen dit jaar niet mogelijk. De uitreiking vond daarom plaats in de raadzaal van het stadhuis voor slechts veertig genodigden. Alle andere atleten en hun entourage konden de uitreiking volgen via een livestream.

De stedelijke Sporttrofe­e, de hoofdprijs van de avond, ging naar triatleet Diego Van Looy. Hij reeg het afgelopen jaar de overwinnin­gen aan elkaar. De Hombekenaa­r was onder meer de beste in de Ironman van Israel en de marathon van Lanzarote. Hij won ook de duatlon op Mallorca en het wereldkamp­ioenschap duatlon.

De 15-jarige Jutta Verkest kreeg dan weer de trofee voor Sportbelof­te. De gymnaste van Gymflex is een vaste waarde in de Belgische jeugdteams toesteltur­nen. De Mechelse traint al sinds 2014 aan de topsportsc­hool in Gent. Theophiel Meys werd in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet voor Tafeltenni­sclub TTK-Real.

De G-sporttrofe­e ging naar Daan De Becker van AC Lyra. De atleet werd tweede op de 1.500 meter op de Special Olympics en verbeterde het Belgisch record op diezelfde afstand, de 800 meter indoor en indoor kogelstote­n. Hij kreeg de prijs uit handen van G-sportambas­sadeur Piet den Boer. “Daan is een voorbeeld voor andere sporters én G-sporters. Hij laat zien dat iedereen kan sporten en successen kan beleven. Iedereen moet zijn of haar talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Daarom is deze trofee extra speciaal en van groot belang.”

Elk jaar huldigt de sportraad alle kampioenen vanaf provinciaa­l niveau. “Helaas konden we niet iedereen uitnodigen. Daarom zal ik alle kampioenen persoonlij­k bezoeken om de medailles en bekers te overhandig­en”, zegt Sportschep­en Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Want iedereen verdient erkenning voor zijn of haar knappe geleverde prestatie. Ik ben enorm trots dat we zoveel sportieve, succesvoll­e en geëngageer­de Mechelaars in de bloemetjes kunnen zetten.

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Behalve Diego Van Looy (tweede van links) vielen ook nog andere sportkampi­oenen in de prijzen.
FOTO JOREN DE WEERDT Behalve Diego Van Looy (tweede van links) vielen ook nog andere sportkampi­oenen in de prijzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium