Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Uitstel komt toch niet zo slecht uit”

Bornem pakte 4 op 6 maar hoopt compleet te zijn tegen hervatten

- PATRICK POPPE

Bornem deed zondag op Rapid Leest wat het moest doen: het won met 2-4 en geraakte zo weg van de laatste plaats. Geelrood hoopt zo snel mogelijk een vervolg te breien aan die prestatie om zo een fikse stap vooruit te zetten in het klassement. “Maar misschien komt de nieuwe onderbreki­ng ons toch niet zo slecht uit”, zegt trainer Danny De Sager.

De match op Rapid Leest kon nochtans niet slechter beginnen voor Bornem, dat snel onder druk kwam te staan en al na een kwartier op achterstan­d kwam. Het leek zo opnieuw de foute kant op te gaan, maar de bezoekers herpakten zich. “Al bij al vond ik dat het nog vlot ging, zeker nadat we de gelijkmake­r hadden gescoord en we dankzij de tweede goal van Tibo Vanmeulder met een voorsprong gingen rusten”, zegt Abdel Bigdad, die er meteen in de tweede helft 1-3 van maakte. Met zijn tweede competitie­doelpunt zette hij zijn ploeg definitief op weg naar de overwinnin­g. “Op het moment dat ik scoorde, leek de wedstrijd gespeeld en was ik eigenlijk al zeker dat we niet meer in de problemen zouden komen. Toch was het nog even oppassen geblazen toen Leest een tiental minuten voor tijd scoorde. Gelukkig hielden we stand, met zelfs nog een late strafschop­goal erbovenop. De zege was meer dan verdiend en was ook heel belangrijk. We wilden echt wegraken van die laatste plaats.”

Een mens zou kunnen denken dat Bornem in een stijgende vormcurve zat, maar het wordt afwachten nu wanneer de competitie

Abdel Bigdad viert de 1-3 tegen Rapid Leest.

wordt hervat. De uitmatch op Kontich, voorzien voor vanavond, valt al voor de tweede keer in het water door corona. “Aan de ene kant had ik wel verder willen gaan op dit elan”, zegt trainer Danny De Sager. “Aan de andere kant hadden we nog altijd vier afwezigen: twee door corona en twee door een blessure. Het komt ons dus misschien

nog goed uit dat we deze match opnieuw moeten uitstellen. Hoe lang weet geen mens, maar we houden alweer rekening met een onderbreki­ng van een maand. We gaan proberen twee, drie keer per week door te trainen, zodat we klaar zijn tegen het moment dat we opnieuw competitie mogen spelen.”

Na het pijnlijke 2-4-thuisverli­es tegen een jeugdig Bornem is Rapid Leest weggezakt naar de laatste plaats in het klassement.

De Leestenaar­s klampen zich vast aan de terugkeer van Imad Amazou en Lothar Hens. Die laatste speelde voor het eerst in zeven maanden een wedstrijd met inzet.

“Daar ben ik blij om, maar over het resultaat kan je alleen maar ongelukkig zijn”, zegt Hens. “We kwamen nog wel op voorsprong, maar speelden onszelf nadien compleet uit de match. We gaven de goals veel te simpel weg en werden continu op snelheid gepakt. Terwijl Bornem toch een tegenstrev­er was die binnen onze mogelijkhe­den lag. In die zin is het jammer dat we de punten lieten liggen. Al is er nog geen man overboord. Kan je in eerste provincial­e een keertje een reeksje neerzetten, dan maak je meteen een sprong. Als we beetje bij beetje voltallig geraken en iets meer automatism­en in het elftal kunnen slijpen, moet dat zeker ook lukken. Het is nu vooral ook zaak om niet in paniek te slaan. Eens we op toerental zijn, zal dit Leest zijn punten wel pakken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ??
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium