Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“We hebben de ideale leeftijd”

-

Leider Putte haalde vorig weekend vernietige­nd uit. Linda Olen werd met een 0-6pandoerin­g het kind van de rekening.

“Olen begon heel gesloten”, vertelt aanvoerder Jeroen Trogh. “Maar na twintig minuten opende ik de score met een afstandssc­hot. Daarna kwam er meer ruimte, waar wij dankbaar gebruik van maakten. Bij de rust stond het al 0-4 en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindeli­jk werd het dan ook nog 0-6. Dit is mijn achtste seizoen bij Putte en het is de eerste keer dat ik ons zo vlot weet scoren.”

Met 15 op 15 zijn Trogh en co. ook perfect aan het seizoen begonnen. “We spelen al enkele jaren samen en de meerderhei­d van de kern is rond de 28 jaar. Dat betekent dat we nu de ideale leeftijd hebben en de broodnodig­e ervaring. We behoren tot de titelfavor­ieten, maar het is nu nog veel te vroeg om al te zeggen dat we kampioen gaan spelen. We hebben nog maar vijf tegenstand­ers gehad in een toch wel andere reeks dan de voorbije seizoenen.”

Maar corona strooit nu opnieuw roet in het eten, want de competitie wordt tot nader order stopgezet. “Ik had gehoopt dat we snel vijftien matchen zouden hebben gespeeld, want dan telde de rangschikk­ing definitief. En als we dan nog eerste hadden gestaan, zou dat natuurlijk mooi meegenomen zijn (lacht).”

Tisselt doet het bij zijn terugkeer in tweede provincial­e verre van slecht. Toch staat de ploeg van trainer Frank Staes nog lang niet op zijn sterkst, want de topscorer van het team werkt nog volop aan zijn comeback.

“In mei onderging ik een heupoperat­ie”, zegt Nourdine Benali, de man over wie het gaat. “Twee weken lang mocht ik niets doen. Nadien moest ik me nog lange tijd behelpen met krukken. Daarna volgde een lange revalidati­e, waardoor ik de hele voorbereid­ing miste.”

Toch werd de Tisseltse topscorer, die vorig seizoen als flankspele­r goed was voor liefst 29 doelpunten, vanaf de eerste speeldag in de wedstrijdk­ern opgenomen. “Maar meer dan een wekelijkse korte invalbeurt kon ik nog niet aan”, zegt de Brusselaar. “Vorige zondag tegen Duffel speelde ik voor het eerst een volledige helft.”

Benali profiteerd­e meteen om voor de eerste keer dit seizoen ook te scoren. “Na die lange revalidati­e deed me dat bijzonder veel deugd. Dit had voor mij een nieuwe start kunnen betekenen. Daarom komt het me bijzonder slecht uit dat er nu opnieuw een opschortin­g van de competitie is. Ik kon alleen nog maar beter worden door zo veel mogelijk te spelen en wedstrijdr­itme op te doen.”

LEON CEULEMANS

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Nourdine Benali op een archiefbee­ld van vorig seizoen.
FOTO TOM GOYVAERTS Nourdine Benali op een archiefbee­ld van vorig seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium