Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

“Dit komt niet onverwacht”

Mechelse clubs tonen begrip voor beslissing van bond

- GINO VAN LOOY

De beslissing van Voetbal Vlaanderen om de competitie voor de eerste ploegen stil te leggen, komt niet echt als een verrassing. Maar toch worden er bij sommige zaken vragen gesteld.

Voorzitter Walter Verstraete­n van derdenatio­naler Nijlen had het zien aankomen. “Vorige week had ik al het gevoel dat het onze laatste match was”, aldus Verstraten. “Gelukkig hebben we de derby tegen Heikant nog kunnen spelen voor 400 toeschouwe­rs. Nu mag competitie niet meer, maar we zouden wel vriendscha­ppelijk mogen spelen tegen pakweg LyraLierse, waar ook 400 man op af kan komen. Daarvan ontgaat me een beetje de logica. Ik vraag me ook af hoeveel U17-spelers het nog zien zitten om na een match in de regen een half uur met natte kleren in de auto te kruipen. Ik hoop dat deze situatie snel voorbij is, maar ik vrees ervoor.” Voorzitter Tom Dillen van eersteprov­incialer Bevel vindt het spelen van vriendscha­ppelijke matchen nog niet zo gek: “je blijft bezig en de kantine brengt nog iets op. We gaan het daar wel eens over hebben. Bij de jeugd had ik het begrepen tot U12, die kinderen komen aangekleed spelen. Bij de ouderen ligt dat wat moeilijker. Maar over het algemeen begrijp ik de beslissing wel.” Secretaris Staf Van den Acker van derdeprovi­ncialer Schriek had al ervaring met het niet-douchen na

VOETBAL

Juichende spelers op een voetbalvel­d: het zal bij de seniores even duren vooraleer het opnieuw te zien is.

de match. “In Heist was dat al langer verboden. Bij het eerste elftal kregen we de uitzonderi­ng dat iedereen afzonderli­jk mocht douchen, maar ja, dat is een noodoploss­ing. Nu de kleedkamer­s niet meer gebruikt mochten worden, zat dit eraan te komen. Dat je wel oefenmatch­en mag spelen, is raar. Maar als de competitie lang stil ligt, wordt dat misschien een optie.”

Secretaris Luc Indekeu van vierdeprov­incialer Wiekevorst vindt het een verstandig­e beslissing. “Ik kreeg elke dag telefoontj­es van ouders van wie het kind in quarantain­e moest, gelukkig was er nog geen positief geval bij. Anders

werd zelfs bij de jeugd met corona-afgelastin­gen die hele competitie een kluwen. Misschien had men wel de kleedkamer­s kunnen laten gebruiken per vier of zo, dan had er nog gespeeld kunnen worden. Door het doucheverb­od in Heist deden we het hier zoals vroeger met emmertjes en dat ging wel (lacht). Maar voor de clubs was het niet makkelijk om de supporters op een coronaveil­ige manier te bedienen in de kantine. Een boete bedraagt 750 euro en dan ben je al je inkomsten kwijt. Hopelijk kunnen we in 2021 weer normaal spelen.”

VOETBAL

1STE NATIONALE

de vriendscha­ppelijke wedstrijd van zaterdag tegen Borgworm werd afgelast wegens positieve coronatest­en bij de tegenstand­er.

KSK Heist:

3DE AFDELING VV B

Usai moest in quarantain­e na contact met een besmet persoon.

Heikant:

Nijlen:

Nesen viel na een halfuur uit met een enkelbless­ure.

1STE PROVINCIAL­E

Van Bouwel had na de match veel last van zijn bil.

Lodders moest nog voor de pauze naar de kant met een knieblessu­re. Meteen na rust volgde Meeus, die een verrekking in de bil opliep. Peleman (bil) en Sababti (knie) ontbraken nog.

Sam d’Hertefelt liep in een duel enkele gekneusde ribben op en ruimde plaats voor zijn broer Nick. Verbiest vierde zijn wederoptre­den met een korte invalbeurt.

2DE PROVINCIAL­E A

kreeg van de scheidsrec­htercommis­sie gelijk in verband met een dwaling van referee Bart Janssens in de 0-4-nederlaag tegen RVC Hoboken. Doelman Michiels werd toen na een kwartier ten onrechte bestraft met een strafschop en een rode kaart. Het dossier is overgemaak­t aan het Provinciaa­l Comité, dat ten vroegste over twee weken beslist of de match al dan niet moet worden herspeeld.

3DE PROVINCIAL­E B

eerste doelman Vervoort is out met een schouderbl­essure, tweede doelman Vetters viel een kwartier voor tijd uit met een knieblessu­re.

Bevel:

Rapid Leest:

Oppuurs:

Tisselt

Hallaar:

Putte:

De Rijck viel uit na een zware trap op de enkel.

3DE PROVINCIAL­E C

De Cock lukte tegen Netezonen de openingstr­effer, maar moest tijdens de rust door een liesblessu­re zijn plaats afstaan aan Gommers. Die slaagde er nog niet in een basisplaat­s te veroveren. Hij miste een strafschop, maar in de slotminuut scoorde de invaller nog wel de 3-0.

FC Katelijne:

VOETBAL 4DE PROVINCIAL­E E

Lambrechts viel uit met een liesblessu­re. LIEFHEBBER­SVOETBALLI­GA

FC De Weerdt Berlaar won met 4-0 tegen FC Valvecke. In eerste afdeling werden drie van de zes matchen uitgesteld, waaronder de topper tussen FC Flamingo Mechelen en FC Heidester.

Grasheide:

BILJART

NIDM

In eerste afdeling van de Nationale Interclub Driebanden won

100 Lier 1 op de derde speeldag met 5-3 tegen Brugse 1. 1 won met 2-6 tegen Kortrijkse 1. Op De Meir 1 en Mister 100 Lier 1 delen na drie speeldagen de leiding.

DUATLON

BK JEUGD

Thijs Balte

Op De Meir Emblem

(SP&O) werd zondag Belgisch kampioen in jeugd A in Eigenbrake­l. Hij haalde het in 59’26” met 38 seconden voorsprong op Pep Delvaux. maakte het succes voor SP&O compleet door bij de meisjes jeugd A de titel binnen te halen.

Pauline De Groof

VOLLEYBAL

BEKER VAN BELGIË: WEDSTRIJDE­N UITGESTELD Ondanks het feit dat er dinsdagavo­nd nog gespeeld mocht worden, besliste de bond om ook die wedstrijde­n niet te laten spelen. Puurs en Mendo kwamen dus niet in actie.

VROUWENVOE­TBAL

Mister

1STE PROVINCIAL­E

verspeelde zijn eerste punten na een 0-1-verlies tegen Noorse. pakte zijn eerste punten na een 1-4-zege in Westmalle.

2DE PROVINCIAL­E

leed een eerste nederlaag: het verloor met 4-2 in Arendonk. Pas in de laatste minuten kon Heikant nog twee keer scoren. Leider dat met 1-0 won tegen Zammel, staat na vijf wedstrijde­n al vijf punten voor op de tweede, Heikant.

SC Mechelen

Davo Puurs

Berlaar-Heikant

Bevel,

WIELRENNEN

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ??
FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium