Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Eindejaars­actie krijgt forse prijzenpot

Gemeentebe­stuur en Unizo slaan handen in elkaar

-

Het gemeentebe­stuur van PuursSint-Amands en de lokale afdeling van Unizo wil dit eindejaar meer shoppers aantrekken om het coronajaar te verzachten. Daarom komt er een prijzenpot van 15.000 euro voor wie in de gemeente zijn of haar eindejaars­inkopen doet.

“We deden dit jaar al heel wat extra inspanning­en voor onze middenstan­d. Met de extra P-Bon kreeg elke inwoner van PuursSint-Amands de kans om een P-bon van 20 euro aan te kopen en er maar 10 euro voor te betalen. Nu we stilaan de donkere eindeSchep­en jaarsperio­de ingaan, keken we uit naar mogelijke opportunit­eiten om onze handelaars in de wintermaan­den nog extra te ondersteun­en”, zegt Hilde Van der Poorten, schepen van lokale economie (CD&V).

“Zo kwam het idee om samen met UNIZO de jaarlijkse eindejaars­actie een serieuze boost te geven. We zorgen er deze keer voor dat alle handels- en horecazake­n met publiek toegankeli­jke ruimte gratis kunnen deelnemen aan de eindejaars­actie. En we verhogen de prijzenpot eenmalig naar 15.000 euro om het shoppen in onze gemeente nog aantrekkel­ijker te maken. De eindejaars­actie loopt opnieuw een hele maand december en we voeren tegelijk tussentijd­se trekkingen opnieuw in. Bovendien wordt het volledige prijzengel­d in digitale P-bonnen uitbetaald zodat deze som weer bij onze lokale ondernemer­s terecht komt. Het is een winwin voor iedereen.”

Uniek in de regio

Ook Wim Cools, de voorzitter van Unizo Puurs-Sint-Amands, is tevreden over de nieuwe steunactie. “We werken al jarenlang goed samen met de gemeente en zijn ook blij dat onze traditione­le eindejaars­actie op zo’n manier extra

Schepen Hilde Van der Poorten, coördinato­r lokale economie Wouter De Clercq en Unizovoorz­itter Wim Cools.

wordt ondersteun­d, wat toch wel uniek is in de regio. Uiteindeli­jk willen we allemaal hetzelfde: dat de Puursenaar en de klanten van daarbuiten massaal blijven ‘winkelhier­en’, ook in de eindejaars­periode. Wie dat bij ons doet, maakt dus extra veel kans op aankoopche­ques of digitale P-bonnen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium