Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Kan Kamal Antwerpse kurkwinkel nog redden?

Captain Cork krijgt hulp in populair Eén-programma

-

Kamal Kharmach snelt vanavond Captain Cork in Antwerpen te hulp. Uitbaatste­r Ina ziet haar imperium in kurkartike­len meteen groots, maar haar expansiepl­annen dreigen grandioos in de soep te draaien.

Ina besloot twee jaar geleden haar profession­ele leven over een ander boeg te gooien. Ze stopte met haar goedbetaal­de job als hrconsulta­nt en zag een mooi loon, bedrijfswa­gen en andere voordelen in rook opgaan. In hetzelfde jaar overleed ook haar vader. Ze neemt een duik in het onbekende en start haar eigen zaak in kurkaccess­oires; van kurken handtassen tot hoeden in kurk. De naam Captain Cork is ook niet toevallig gekozen. Haar vader had vroeger als bijnaam ‘de kapitein’.

Bij de aanvang van de opnames had Ina nog een winkel in het station Antwerpen-Centraal. Maar ondertusse­n verhuisde ze al naar de Antwerpse Hoogstraat. Daar bleef het niet bij. Ze wil enorm snel groeien en opende ook een pand in het centrum van Beveren. Ina had meegedaan aan een lokale wedstrijd voor handelaars en die ook gewonnen. De hoofdprijs bestond erin dat ze een jaar lang geen huur hoeft te betalen. Daarnaast wil ze haar producten aanbieden via drie pop-ups die verspreid over Vlaanderen liggen én wil ze ook nog verkopen aan andere zaken. Er is ook nog een online shop. “Ze wil van alles tegelijk doen, en daardoor mist ze focus”, analyseert Kamal.

Kamal adviseert haar om gas terug te nemen. De gevolgen van een slechte afloop kunnen desastreus zijn. Er steekt immers privégeld in het bedrijf én ze is getrouwd in gemeenscha­p van goederen. “Wat zou je ervan denken om één winkel niet te doen”, vraagt hij haar na het bekijken van de boekhoudin­g. Maar Ina raast door en opent toch de deuren van beide winkels. Dat blijft niet zonder grote financiële gevolgen. (tove)

Andermans Zaken, om 20.40u op

Eén

 ?? FOTO VRT ?? Kamal Kharmach raadt Ina van Captain Cork aan om wat gas terug te nemen.
FOTO VRT Kamal Kharmach raadt Ina van Captain Cork aan om wat gas terug te nemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium