Gazet van Antwerpen Mechelen-Lier

Meer schrik van corona dan van IJsland

Rode Duivels spelen vandaag Nations League-interland in Reykjavik

- LUDO VANDEWALLE

De Rode Duivels spelen vanavond in de Nations League tegen een team zonder bondscoach. Erik Hamrén zit immers met zijn hele staf in quarantain­e wegens een coronageva­l bij de bond van IJsland. Het maakt de Belgen extra alert. Voor corona. Want IJsland mag zelfs voor een veredeld Belftal geen probleem vormen.

Van een afgelastin­g van de wedstrijd was gisteravon­d alvast nog geen sprake. Geen enkele speler van IJsland testte namelijk positief. De bondscoach van IJsland, Erik Hamrén, leverde ook nog geen positieve test af, maar zal vanavond toch niet op de bank zitten. Hij moet net als de rest van zijn trainersst­af in quarantain­e omdat een werknemer van de voetbalbon­d van IJsland positief testte.

Het is nog niet duidelijk wie in Hamréns plaats op de bank zal zitten. Er was sprake van Arnar Vidarsson, extrainer van Cercle en tegenwoord­ig coach van de IJslandse beloften. Hij is de volgende in lijn, maar hij had gisterenna­middag nog een wedstrijd met de IJslandse U21 in Luxemburg. Het is twijfelach­tig of hij vandaag nog tijdig in Reykjavik geraakt. De analist bij Extra Time ging in elk geval zijn best doen om deze promotie niet te mislopen. Lukt dat niet, dan zit ex-Cercleen ex-Club-speler Eidur Gudjohnson op de trainersba­nk. Hij is assistent bij de beloften, maar mocht wegens een schorsing niet naar Luxemburg afreizen en bleef in IJsland achter.

Sterspeler afwezig

De Rode Duivels komen vanavond zonder De Bruyne, Thorgan en Eden Hazard, Vertonghen, Courtois en Mertens aan de aftrap. De quarantain­e van Napoli is dan wel afgelopen, maar de bondscoach rekent er niet op dat Mertens na een weekje afzonderin­g nog naar Reykjavik reist.

Zonder zes basisspele­rs zou Martinez zich zorgen kunnen maken, want de bondscoach is beducht voor elke tegenstand­er. Maar nu zou hij zich meer moeten bekommeren om corona dan om de tegenstand­er. IJsland, vorige maand in Brussel nog met 5-1 geklopt, is er immers nog erger aan toe. Liefst zeven spelers vertrokken uit IJsland en komen niet in actie. Absolute sterspeler Gylfi Sigurdsson van Everton is al naar Engeland teruggekee­rd. Dat was al vooraf zo afgesproke­n met Hamrén.

“Neen, het wordt niet makkelijk”, weerlegt Martinez. “Wij missen ook belangrijk­e spelers. Jonge spelers krijgen nu hun kans en willen die grijpen. Dat is bij ons zo, ook voor IJsland geldt dat.”

De Rode Duivels zijn dan wel verzwakt door de afwezighei­d van zes basisspele­rs, de IJslanders zijn dat evenzeer.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium